در حال بارگذاری

گام‌های خراسان‌شمالی به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر

شماره خبر : 2241 - https://asreatrak.ir/short/4XlbW

خراسان شمالی که همواره با ناترازی برق در صنعت مواجه است در تکاپوی استفاده از ظرفیت انرژی خورشیدی در مناطق کویری و آفتابی است تا ضمن اینکه به سمت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر گام بر می‌دارد، مشکل صنایع استان را نیز برطرف کند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی عصراترک به نقل از ایرنا، تولید برق در زمینه انرژی تجدیدپذیر یک اقدام دو سر بُرد برای دولت و ملت به شمار می‌رود زیرا با نصب صفحه‌های خورشیدی علاوه بر حذف هزینه‌های مازاد در نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و حرارتی، بهره وری تولید برق نیز افزایش می‌یابد.

تلاش برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در خراسان شمالی در سال‌های اخیر شدت گرفته است و مسوولان استان در تلاشند تا این صنعت را در استان توسعه دهند.

مناطق کویری گرمه و جاجرم خراسان شمالی از جمله مناطقی هستند که ظرفیت‌های ایجاد نیروگاه با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را دارد چرا که این منطقه جنوبی استان بیش از ۳۰۰ روز در سال آفتابی است و بیشتر روزهای سال در صبح و عصر باد در شهرستان وزش دارد که سرعت باد دست کم به ۳۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد.

کارشناسان معتقدند که خراسان شمالی برای فرار از ناترازی انرژی در بخش صنعت چاره‌ای جز رفتن به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر ندارد بنابراین برنامه ریزی‌های در این خصوص در حال انجام است.

اندازی نیروگاه ۱۰ مگاواتی جاجرم

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی در این خصوص گفت: نیروگاه ۱۰ مگاواتی آلومینای ایران در جاجرم توسط شرکت آلومینا به زودی راه اندازی خواهد شد که کمک بسیار چشمگیری برای تامین برق پایدار این صنعت خواهد داشت.

حسن چاهی با اشاره به این که این شرکت پشتیبان و حمایت گر تولید در صنایع استان است، خاطرنشان کرد: اکنون با توجه به ناترازی‌های موجود در صنعت، ساخت نیروگاه‌های تجدید پذیر توسط صنایع می‌تواند کمک بسیار بزرگی به تولید آن‌ها کند.

شهرستان جاجرم در ۱۵۰ کیلومتری جنوب بجنورد مرکز خراسان شمالی واقع شده است و این شهرستان دارای پتانسیل‌های زیادی در حوزه منابع طبیعی است که نمونه‌ای از این پتانسیل‌های خدادادی، کویر جاجرم است که از ویژگی‌های بارز آن، اتصال به کویر مرکزی کشور بوده و در حال حاضر به‌طور سنتی از کویر جاجرم استفاده می‌شود.

احداث نیروگاه و مزرعه خورشیدی در این منطقه کویری سالهاست که بعنوان مطالبه مردمی وجود دارد و پیشتر احداث مزرعه خورشیدی یا همان نیروگاه خورشیدی در سال ۱۳۹۶ که قرار بود با سرمایه‌گذاری خارجی ۳۰ مگاوات برق در جاجرم تولید کند نیز مطرح بود که همچنان بلاتکلیف و نامعلوم است.

لازم به ذکر است که شرکت آلومینای ایران یکی از صنایع تولیدی مهم سنگین کشور با ظرفیت ۹۰ مگاوات است.


فعالیت ۳۵۷ نیروگاه خورشیدی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی در ادامه گفت: ۳۵۷ نیروگاه انرژی خورشیدی در استان با ظرفیت حدود سه هزار ۵۰۰ کیلووات برق تولید می‌کنند.

وی اظهار کرد: از این تعداد، ۴۲ نیروگاه با ظرفیت ۶۸۰ کیلووات مربوط به اداره‌ها و سازمان‌های استان و ۳۱۵ نیروگاه با ظرفیت ۲ هزار ۷۴۵ کیلووات مربوط به بخش خصوصی است که برق تولید می‌کنند.

وی گفت: سرمایه گذاری بخش خصوصی برای ساخت و تولید برق در نیروگاه‌های تجدید پذیر استان یک ضرورت است.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی تصریح کرد: خوشبختانه در چند سال اخیر استقبال بسیار خوبی از طرف مشترکان خصوصی و دولتی برای راه اندازی نیروگاه‌های تجدید پذیر شده در استان شده است.

وی تاکید کرد: با توجه به موقعیت بسیار مناسب خراسان شمالی در زمینه تابش نور آفتاب، این استان دارای پتانسیل بسیار مناسب برای سرمایه گذاری در این حوزه است که می‌توان با تولید انرژی حاصل از این گونه نیروگاه‌ها و فروش و تزریق آن به شبکه سراسری برق بهره برداری مالی از آن کرد.

چاهی در پایان با اشاره به ماده هشت مصوبه شورای عالی انرژی کشور، خاطرنشان کرد: تمام دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری موظفند سالانه پنج درصد از برق مصرفی خود را از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک، تأمین کنند و این میزان را طی مدت چهار سال تا ۲۰ درصد افزایش دهند.

تعداد روستاهای برخوردار از برق خراسان شمالی بیش از ۹۴۰ پارچه است که از این تعداد ۷۲۱ روستای استان جمعیتی بالای ۲۰ خانوار و مابقی کمتر از این تعداد دارند.

خراسان شمالی ۴۲۱ هزار مشترک برق دارد که از این تعداد ۳۴۸ هزار مشترک برق خانگی است.

0 نظر

ارسال نظرات