حالت تاریک
  • یکشنبه, 1404/04/22 شمسی | 2025/07/13 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
کشت دیم خراسان‌شمالی از ۱۳۷ هزار هکتار گذشت
سرپرست تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی:

کشت دیم خراسان‌شمالی از ۱۳۷ هزار هکتار گذشت

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، گفت: در سال زراعی جاری، ۱۳۷ هزار هکتار از اراضی دیم استان برای سومین سال پیاپی زیر پوشش طرح جهش تولید قرار گرفت.

 مهدی رضایی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، گفت: در سال نخست اجرای طرح (۱۴۰۱-۱۴۰۲)، ۷۰ هزار هکتار زیر کشت رفت و این رقم در سال دوم به ۱۳۸ هزار هکتار رسید. امسال نیز از مجموع ۱۴۰ هزار هکتار ابلاغی، ۱۳۷ هزار هکتار کشت شده است.

 وی با بیان اینکه پیش از اجرای این طرح، محصولات غالب استان گندم، جو، کنجد، عدس، نخود و آفتاب‌گردان بود، افزود: با آغاز طرح جهش تولید، گیاهان علوفه‌ای، گیاهان دارویی و دانه‌های روغنی نیز به این چرخه افزوده شده‌اند.

 به گفته سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی استفاده از تناوب زراعی به‌جای آیش سنتی، نه‌تنها موجب بهبود عملکرد و افزایش درآمد کشاورزان شده، بلکه از فرسایش خاک و کاهش ماده آلی آن نیز جلوگیری کرده است.

 رضایی سطح زیر کشت گیاهان دارویی استان را حدود ۱۵۴۰ هکتار اعلام کرد و گفت: این گیاهان ضمن سازگاری با اقلیم خشک منطقه، درآمدزا و کم‌نیاز به آب هستند. همچنین کشت دانه‌های روغنی نظیر کاملیا و گلرنگ نیز در دستور کار قرار گرفته است تا وابستگی کشور به واردات روغن کاهش یابد.

 وی در ادامه از توزیع انواع کود و بذر اصلاح‌شده میان کشاورزان خبر داد و گفت: در سه سال گذشته، بیش از ۳۶۰۰ تن بذر گندم، ۳۲ تن بذر حبوبات، ۲۵ تن کاملینا، و بیش از ۱۱ هزار لیتر کود بزمال بین کشاورزان توزیع شده است. همچنین ۷۰ دستگاه ماشین‌آلات کشت دیم با تسهیلات ۱۶۰ میلیاردریالی در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

 سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، گفت: آمارهای رسمی نشان می‌دهد اجرای طرح جهش تولید موجب افزایش عملکرد در بسیاری از محصولات شده است.

 به گفته وی، در سال زراعی گذشته، عملکرد گندم ۷ درصد، جو ۹ درصد، نخود ۱۸ درصد، عدس ۱۶ درصد، علوفه ۱۹ درصد و دانه‌های روغنی ۱۲ درصد افزایش یافته است.

 این مسئول تعداد کشاورزان مشارکت‌کننده در این طرح را بیش از ۳۱ هزار نفر اعلام کرد و افزود: آموزش، توزیع تسهیلات و دسترسی به نهادهای فنی، رضایت کشاورزان از این طرح را افزایش داده است.

 رضایی در خصوص برنامه‌های سال آینده گفت: هنوز سهمیه ابلاغی وزارتخانه اعلام نشده، اما باتوجه‌به تداوم خشکسالی در استان، تمرکز بر کشاورزی حفاظتی، استفاده از ارقام مقاوم به خشکی، کشت مستقیم و حفظ ماده آلی خاک در دستور کار خواهد بود.

 وی تأکید کرد: کشاورزی حفاظتی راهکار اصلی برای حفاظت از منابع آب و خاک استان در برابر تغییرات اقلیمی است و تداوم آن به پایداری تولید کمک خواهد کرد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!