رئیس موسسه تحقیقات چغندرقند کشور اعلام کرد؛
کاهش مصرف آب با کشت پاییزه چغندرقند

رئیس موسسه تحقیقات چغندرقند کشور گفت: با اجرای توسعه کشت چغندرقند پاییزه در راستای برنامه اصلاح الگوی کشت، بهرهوری افزایش و مصرف آب ۳۰ درصد کاهش مییابد.
به گزارش عصراترک به نقل از ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، داریوش طالقانی توسعه کشت چغندرقند پاییزه را راهکاری در جهت افزایش بهرهوری عنوان کرد و افزود: با کشت پاییزه چغندرقند در راستای برنامه اصلاح الگوی کشت، ۳۰ درصد مصرف آب کاهش مییابد.
رئیس موسسه تحقیقات چغندرقند کشور در خصوص ارقام چغندرقند پاییزه مرکز تحقیقات گچساران اظهار داشت: این ارقام حاصل تلاش پنج ساله محققان این مرکز تحقیقات است که دارای عملکرد حدود ۹۰ تن در هکتار و عیار ۱۶ درصدی است و این نشان از پتانسیل بالای مناطق گرمسیری در توسعه کشت چغندرقند پاییزه دارد.
وی از جمله مزایای کشت در مناطق گرمسیری را دوام، سطح برگ بالا و مقاومت به آفات و بیماری دانست و گفت: سند امنیت غذایی در جهت کاهش مصرف آب به میزان ۳۰ درصد در برنامه است که با کشت پاییزه میتوان به این افق دست یافت.
طالقانی خاطرنشان کرد: از دیگر مزایای این نوع کشت کاهش حقابه تولید شکر از ۴ میلیارد متر مکعب به ۲.۷ میلیارد متر مکعب در سال ۱۴۱۰ است که این امر به خوکفایی در تولید شکر کمک میکند.
وی اظهارداشت: دو استان را برای توسعه کشت چغندرقند پاییزه در کشور انتخاب کردیم که یکی از این استانها کهگیلویه و بویراحمد و دیگری خراسانرضوی است.
طالقانی، مکانیزاسیون و ظرفیت صنعتی محدود در استان را از جمله محدودیتهای کشت و توسعه چغندرقند برشمرد و گفت: این مشکل باید با همکاری سازمان جهادکشاورزی و مدیریت کارخانه قند یاسوج رفع شود.
به گفته وی، پایلوت کشت پاییزه چغندر قند با مدیریت این مرکز در دشت لیشتر و باشت اجرایی شود.
به گزارش ایرنا، شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی در مصوبه جدید خود قیمت هر کیلوگرم چغندرقند بهاره عیار ۱۶ درصد را سه هزار و ۹۳۰ تومان و برای هر کیلوگرم چغندرقند پاییزه عیار ۱۵ درصد را سه هزار و ۸۰۰ تومان تعیین کرد.
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!