حالت تاریک
  • شنبه, 1404/01/23 شمسی | 2025/04/12 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
مسئولان و حمایت از تولید ملّی
یادداشت؛

مسئولان و حمایت از تولید ملّی

مسئولان باید از تولید ملّی حمایت کنند و مهم‌ترین آن ایجاد بسترهای لازم برای رفع موانع تولید است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی «عصراترک»، محمدهادی حیدریان، مسئول دفتر بسیج اساتید دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی شهرستان جاجرم در یادداشتی نوشت: رفاه، قدرت خرید بالاتر و بهره‌مندی بیشتر از مواهب مادی اگر چه در دیدگاه اسلام هدف نیستند، اما حد مورد نیاز آن، شرط لازم و وسیله‌ای برای رسیدن به اهداف انسان محسوب می‌شوند. 

اینکه مردم کشورمان همواره درخواست توسعه و پیشرفت داشته باشند، درخواستی طبیعی و منطقی است، با وجود این، بیش از یک دهه تحریم‌های ظالمانه و البته انفعال در خنثی‌سازی و کاهش اثر تحریم‌ها باعث شده است که تصور کنیم اقتصادمان به سراشیبی سقوط افتاده است و در مقایسه با سایر کشورها عقب افتاده‌ایم، البته اخبار رسانه‌های دشمنان و خود تحقیری می‌تواند در تشدید این تصور غلط در ذهن ما نقش بسزایی داشته‌اند.

آیا واقعا اقتصاد ما در سراشیب سقوط افتاده و وضع معیشت و رفاه مردم در سایر نقاط این کُره خاکی ده‌ها برابر بهتر از وضع ما ایرانیان است؟

نگاهی به آمارهای قابل استناد جهانی و همچنین بررسی گفتگوها با کسانی که در سایر کشورها زندگی می‌کنند و در مصاحبه‌ها و اظهارات خود نیز بیان داشته‌اند نشان می‌دهد اقتصاد ما به نسبت در سراشیبی سقوط قرار نگرفته است، لکن در برخی موارد و شاخص‌های اقتصادی نیازمند اصلاح و بهینه‌سازی فرآیندها هستیم.

یکی از دوره‌هایی که به‌ نوعی ناکامی‌های اقتصادی وجود داشت دهه ۹۰ بود، در این دوره به استحکام ساخت درونی قدرت توجه نشد و مسئله پیشرفت کشور از کانال نگاه به خارج دنبال شد؛ یعنی آنچه باید عمل می‌شد، اقتصاد درون‌زا و برون‌گرا بود ولی ما دنبال برون‌زایی اقتصاد بودیم و متاسفانه ناکامی‌هایی حاصل شد که برگرفته از عدم توجه به ظرفیت‌های داخلی و نگاه به خارج بود.

از جهتی نظام اقتصادی مطلوب در جمهوری اسلامی را می‌شود در یک جمله خلاصه کرد و آن رشد اقتصادی توأم با فقرزدایی است، خوشبختانه به لحاظ نظری و عملی علی‌رغم رشد پایین، دستاوردهای قابل توجهی در حوزه فقرزدایی حاصل شده است که نشان می‌دهد برخی تصورات و برداشت‌های نادرستی که نسبت به وضعیت اقتصاد وجود دارد ناقص بوده است و می‌شود با توجه بیشتر به اقتصاد درون‌زا و اتکا به ظرفیت‌های عظیم داخلی شاهد بهبود شرایط اقتصادی بود.

البته مصداق عینی درون‌زا و برون‌گرایی اقتصاد مقاومتی است که در فرمايشات رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنه‌ای مدظله‌العالی نیز بسیار بر آن تاکید شده است و نیاز است همه بخش‌ها و دستگاه‌ها در این خصوص اهتمام ویژه داشته باشند.

در واقع این می‌تواند در چارچوب الزامات اقتصاد مقاومتی نیز مورد توجه باشد و به صورت کلی می‌توان برخی الزامات را اشاره کرد:

۱. مسئولان باید از تولید ملّی حمایت کنند و مهم‌ترین آن رفع موانع تولید می‌باشد.

۲. صاحبان سرمایه و نیروی کار که تولیدگر هستند، باید به تولید ملّی اهمّیّت بدهند

۳. صاحبان سرمایه در کشور، فعّالیّت تولیدی را ترجیح بدهند بر فعّالیّت‌های دیگر، البته این امر نیازمند تسهیل‌گری و اعتمادسازی برای سرمایه‌گذاران است.

۴. مردم در همه‌ سطوح، تولید ملّی را ترویج کنند که در شعار سال سرمایه‌گذاری یک بخش مهم مردم هستند که می‌توانند با سوق دادن سرمایه‌های خرد خود به سمت تولید، سبب تقویت تولید داخل شوند.

لذا ما در بسیاری از مسائل دیگر هم در عین تحریم توانسته‌ایم به نقطه‌های بسیار برجسته و بالا دست پیدا کنیم؛ مثل تولید علم، مثل صنعت و فناوری و در حوزه اقتصاد نیز با بهره‌گیری از رویکرد اقتصاد درون‌زا و برون‌گرا می‌توانیم به دستاوردهای ارزشمند دست پیدا کنیم، البته یک نکته مهم دیگر که می‌بایست مورد توجه جدی قرار گیرد، بهره‌گیری از نوآوری و کیفیت بخشی به تولیدات داخلی است که می‌تواند سبب پایداری و همچنین افزایش توان رقابتی ما شود.

بهره‌گیری از تکنولوژی و فناوری روز، دانش‌بنیان نمودن طرح‌ها و واحدهای تولیدی کوچک و متوسط، بهره‌گیری از راهبرد نوآوری ارزش در تولید کالا و محصولات و... از مصادیقی است که می‌تواند سبب پایداری کسب و کارها و فعالیت‌های اقتصادی شود.

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!