
مدیر شبکه بهداشت و درمان شیروان:
شیروان پایینترین نرخ جوانی جمعیت خراسانشمالی را دارد
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان شیروان گفت: شاخص رشد جمعیت در استان خراسان شمالی ۲/۵ بوده که این عدد در شیروان به ۱/۵رسیده و پس از سرشماری به نظر میرسد که یک دهم دیگر نیز کاهش یافته باشد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»، مهرنوش میانجی در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت هفته سلامت اظهار داشت: از زمان انتصاب بنده به عنوان مدیر شبکه بهداشت شهرستان شیروان تلاش بر این بوده تا نیروی انسانی را با توجه به شایستگی آنها به کار گیری کنیم تا خدمات مطلوب و مفیدی را به مردم ارائه دهیم.
میانجی در ارتباط با شرایطی که بر مجموعه سلامت شهرستان حاکم بوده و تعداد مراکز درمان افزود: ۳ مرکز خدمات جامع سلامت شهری یا همان مراکز بهداشتی، درمانی، ۳ مرکز شهری، روستایی و ۱۴ مرکز روستایی وجود دارد و همچنین شهرستان شیروان دارای ۷۶ خانه بهداشت و ۱۲ پایگاه بهداشت شهری است.
وی در ارتباط با طرح پزشک خانواده گفت: طرح پزشک خانواده شهری در سال ۴۰۲ آغاز و باعث شد تا پایگاههای بهداشتی شهری ارتقاء پیدا کنند و از ۶ مورد به ۱۱ مورد برسد که بسیار در ارائه مطلوب خدمات بهداشتی موثر بوده است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان شیروان در خصوص بهورزان در سطح شهرستان افزود: ۲۹ بهورز مرد و ۷۱ بهورز خانم وجود دارند که متاسفانه در اسفند ماه سال گذشته با کمبود شدید بهورزان به دلیل بازنشستگی ۱۸ بهورز مواجه شدیم.
میانجی گفت: برای رفع این مشکل ۵ ماما طرحی و ۴ کارشناس که در دورهی بهورزی آموزش میبینند، بکارگیری شده است تا ۱۵ نفری که در حال حاضر درحال آموزش هستند در دوسال دیگر به تعداد بهورزان موجود اضافه بشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر کمبود ۱۰ بهورز داریم که برای رفع آن، بهورزان موجود به ناچار ۲ روستا را پوشش میدهند و این عمل سبب نارضایتی مردم روستاها و کاهش مطلوبیت ارائه خدمات سلامت شده است.
میانجی در ارتباط با قانون جوانی جمعیت اظهار کرد: در شهرستان شیروان به نسبت سایر شهرستانهای استان خراسانشمالی به لحاظ رشد جمعیت و میزان باروری شرایط نامطلوبی را شاهد هستیم زیرا آنچه که مطلوب است عددی به میزان ۲/۵ بوده که این عدد در شیروان به ۱/۵رسیده و پس از سرشماری به نظر میرسد که یک دهم دیگر نیز کاهش یافته باشد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان شیروان در خصوص کاروان سلامت افزود: کاروان سلامت به صورت ماهانه با وجود متخصصان در روستاهای دور دست شروع به کار کرده است تا خدمات درمانی را به مردم ارائه و سبب ایجاد انگیزه و امید برای افرادی که دسترسی کمتری به خدمات در سطح شهر دارند، بشوند.
وی در ارائه آماری از دانشگاه پرستاری شیروان اظهارداشت: در این دانشگاه رشتههای کاردانی فوریتهای پزشکی به تعداد ۴۲ دانشجو، کارشناسی پرستاری به تعداد ۱۱۸ دانشجو و رشته مامایی با ۲۱ دانشجو در حال فعالیت است که استقلال این دانشگاه نیز در حال اقدام بوده و همچنین به دنبال افزایش رشتههای تحصیلی اعم از بهداشت عمومی، بهداشت حرفهای و فناوری اطلاعات سلامت هستیم.
میانجی در ارتباط با وضعیت خوابگاه دانشجویان دانشگاه پرستاری شیروان ادامه داد: وضعیت خوابگاه پسران مطلبوب نیست و امید میرود با تخصیص اعتبارات برای خرید تجهیزات و بهسازی فضا این مشکل حل بشود اما خوابگاه دختران وضعیت خوبی دارد ولی نیاز به اعتباراتی است تا بتوانیم امکانات آموزشی بیشتری در اختیار دانشجویان قرار بدهیم.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان شیروان در ارتباط با پایگاه های اورژانس شهرستان شیروان تصریح کرد: ۱۰ پایگاه فعال در شهرستان وجود دارد که ۳ پایگاه شهری، ۶ پایگاه جادهای و یک پایگاه موتور لانس است.
وی ادامه داد: در سال ۴۰۳ به تعداد ۴۶ هزار و ۸۵۰ ماموریت توسط اورژانس انجام شده که بیشترین آن توسط ۳ پایگاه شهری بوده است و بر همین اساس خواستار پایگاه شماره ۴ شهری نیز شدهایم که با افتتاح آن انتظار میرود باری را از دوش همکاران برداشته و خدمات دهی مطلوبتری را شاهد باشیم.
میانجی در ارائه گزارشاتی از دو بیمارستان شهرستان شیروان یعنی بیمارستان خاتمالانبیا و امام خمینی (ره) اظهار داشت: بیمارستان خاتمالانبیا دارای ۴۶۰ پرسنل، ۲ متخصص چشم، ۳ متخصص داخلی، ۳ متخصص ارتوپدی و ۲ متخصص هوشبری است که در خصوص متخصص بی هوشی دچار کمبود بوده به گونهای که برای دو بیمارستان، ۲ متخصص وجود دارد و برای رفع این مشکل طی اقداماتی از سوی استان، پزشکانی از فاروج به جمع پزشکان شیروان افزوده خواهند شد.
وی با توجه به شرایط نامطلوب پانسیون پزشکان گفت: از ۱۲ پانسیون موجود برای پزشکان، ۲ عدد از آنها در بیمارستان، ۴ عدد از آنها در مرکز بهداشت و ۶ عدد از آنها اجارهای بوده که برای افزایش ماندگاری حضور پزشکان وضعیت مناسبی ندارند و باید در پی جبران این کمبودها باشیم.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان شیروان در ارتباط با بیمارستان امام خمینی (ره) این شهرستان نیز افزود: این بیمارستان ۳۷۰ پرسنل با ۱۶۲ تخت دارد که ۱۱۱ عدد از آنها به صورت فعال بوده و همچنین ۶ واحد فعال، ۱۰ بخش، ۱۳ پزشک متخصص و ۷ پزشک عمومی به مردم ارائه خدمت میکند.
وی در پایان ضمن تشکر از نماینده شهرستان شیروان خاطر نشان کرد: با تلاشها و تخصیص ۸ میلیارد اعتبار توسط عباس قدرتی، نماینده شهرستان شیروان برای سی تی اسکن، تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه شاهد بهره برداری از آن خواهیم بود که سبب ارائه خدمات بهتر به مردم خواهد شد.
انتهای خبر/ سیدهمعصومه علوی
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!