حالت تاریک
  • دوشنبه, 1404/02/01 شمسی | 2025/04/21 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
سلامت مادران، ضرورت داشتن جامعه‌ای سالم
عصر اترک بررسی کرد؛

سلامت مادران، ضرورت داشتن جامعه‌ای سالم

مادر نقش بنیادینی را در خانواده بر عهده دارد به همین دلیل داشتن مادری سالم اولویت و ضرورتی برای هر خانواده و در نهایت جامعه است که بتواند افراد سالمی را تحویل اجتماع دهد.

 به گزارش خبرنگار حوزه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، در راستای تحقق اهداف کلان کشور در زمینه ارتقای سلامت و پویایی جامعه، طرح «جوانی جمعیت» به‌عنوان یکی از اولویت‌های راهبردی نظام سلامت مطرح شده است.

 سلامت مادران و نوزادان، به‌عنوان یکی از ارکان اساسی توسعه پایدار و محور اصلی این طرح، نقش تعیین‌کننده‌ای در رشد و تعالی نسل آینده دارد.

 بر این اساس، همایش «سلامت مادران و نوزادان» باهدف بررسی راهکارهای علمی و عملی در جهت بهبود مراقبت‌های بهداشتی، ارتقای سطح آگاهی جامعه و حمایت از سیاست‌های حمایتی در دوران بارداری و پس از آن برگزار می‌شود.

 این همایش فرصتی ارزشمند است تا مادران باردار از نظرات و تخصص کارشناسان در این حوزه بهره‌برداری کنند.

 

 سلامت مادران، ستون سلامت خانواده است

 افشین دلشاد در این همایش با اشاره به آغاز هفته سلامت و شعار روز نخست این هفته با عنوان «سلامت جنین و مادر» گفت: این نام‌گذاری همسو با شعار جهانی سلامت است و تأکید دارد که آغاز سلامت از دوران جنینی شکل می‌گیرد و نتیجه آن، آینده‌ای سالم و امیدبخش برای جامعه خواهد بود.

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با تأکید بر اهمیت مراقبت‌های مادر و جنین ادامه داد: تلاش مجموعه بهداشت در استان، همانند رویکرد جهانی، بر تأمین سلامت مادر باردار، جنین و در نهایت تولد نوزادی سالم متمرکز است.

 این مسئول افزود: این مراقبت‌ها باید در سه مرحله شامل مراقبت‎‌های پیش از بارداری، دوران بارداری و پس از زایمان انجام شود.

 معاون بهداشتی دانشگاه، فرهنگ‌سازی در زمینه مراقبت‌های پیش از بارداری را امری ضروری دانست و افزود: این مراقبت‌ها باید از دوران پس از بلوغ آغاز شود، شناسایی کمبودهای تغذیه‌ای، غربالگری سلامت روان و ارائه آموزش‌های مرتبط اهمیت ویژه‌ای دارد.

 دلشاد با اشاره به خدمات مراکز بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: تمامی مراقبت‌های مرتبط با دوران پیش از بارداری، بارداری و پس از زایمان در مراکز جامع سلامت استان ارائه می‌شود و در دوران پس از بارداری، باید به تکمیل ذخایر بدن مادر توجه ویژه‌ای شود و مادران برای دریافت خدمات لازم به این مراکز مراجعه کنند.

 وی با بیان اینکه مراقبت از کودکان نیز در این دوران اهمیت بالایی دارد، گفت: واکسیناسیون، غربالگری و سایر مراقبت‌های بهداشتی باید به طور کامل انجام شود تا پایه‌های سلامت نسل آینده تقویت شود.

 این مسئول تأکید کرد: سلامت مادر، پایه و ستون سلامت خانواده است و باید مادران بیش از پیش به‌سلامت خود توجه کنند.

 

 سلامت روان مادران به‌اندازه جسم آنها مهم است

 اعظم الهامی در ادامه همایش «مادر و کودک» گفت: سلامت مادر و کودک یکی از محورهای مهم حوزه سلامت است و نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، هم‌افزایی میان دستگاه‌ها و عزم جدی مدیران برای ارتقای آن است.

 مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان شمالی با تأکید بر اهمیت حمایت روانی از مادران افزود: مادران باید از سوی جامعه و خانواده، پشتیبانی روانی مناسبی دریافت کنند تا بتوانند نقش مهم خود را در تربیت نسل آینده به‌درستی ایفا کنند.

 وی تصریح کرد: سلامت روان مادران به‌اندازه سلامت جسمی آنان اهمیت دارد و خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی خدمات مناسبی در این زمینه ارائه می‌دهد.

 

 بسیاری از خانواده‌های مرفه تمایلی به فرزندآوری ندارند

 این مسئول با اشاره به اهمیت موضوع جوانی جمعیت، گفت: برنامه‌ریزی بلندمدت و فرهنگ‌سازی برای تقویت روند جوان‌سازی جمعیت امری ضروری است که اقدامات متعددی نیز از سوی این دفتر در دست انجام است.

 وی گفت: بانوان نقش اثرگذاری در خانواده دارند، به همین دلیل باید قدر خود را بدانند و در راستای حفظ سلامت خود و خانواده تلاش داشته باشند.

 الهامی ادامه داد: سلامت مادران تنها مربوط به بحث جسمی نیست؛ بلکه بحث روحی نیز مدنظر است و به برنامه‌ریزی نیاز دارد.

 مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان شمالی اضافه کرد: موضوع خانواده تنها به موضوع اقتصادی گره نمی‌خورد، زیرا دیده می‌شود که بسیاری از خانواده‌های مرفه نسبت به فرزندآوری اقدام نمی‌کنند.

 مادران باردار نگران خدمات درمانی نباشند

 مهرداد سفیدگران در ادامه همایش مادر و کودک در بجنورد بیان داشت: سازمان بیمه سلامت در راستای قوانین و مقررات، وزارت بهداشت تمام‌قد در خدمت مادران و جوانی جمعیت است.

 مدیرعامل بیمه سلامت خراسان شمالی ادامه داد: تمام مادران تحت پوشش بیمه سلامت که در شهر و روستاها ساکن هستند هیچ نگرانی در قبال هزینه‌های درمانی پیش از بارداری و بارداری نداشته باشند.

 وی اضافه کرد: در حال حاضر در راستای حمایت از قانون جمعیت زایمان طبیعی در تمام بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی به‌صورت کاملاً رایگان انجام می‌شود، همچنین در ادامه در راستای درمان و تمام خدمات درمانی و سلامت اطفال زیر هفت سال، خدمات درمانی رایگان ارائه می‌شود.

 

 ارائه خدمات درمان بارداری تا ۹۰ درصد رایگان است

 این مسئول گفت: همچنین در استان بیمه سلامت برای ارائه خدمات سطح سه دانشگاه با همکاری زایشگاه بنت‌الهدی و اسفراین تا ۹۰ درصد هزینه‌ها پرداخت می‌شود.

 سفیدگران با بیان اینکه این سازمان وارد عرصه پیشگیری نیز شده، گفت: برای نخستین‌بار طرح ملی «هزار روز اول زندگی» در استان‌های کرمان و سیستان و بلوچستان اجرا شده و در حال پیگیری هستیم تا این طرح مهم در خراسان شمالی نیز عملیاتی شود.

 

 بارداری در اشخاص مختلف متفاوت است

 الهه سالاری در این همایش بیان داشت: بارداری یک مسیر زیبا و شگفت‌انگیز است البته یک سری مشکلاتی وجود دارد که ممکن است برای هر خانم باردار پیش بیاید و متفاوت باشد.

 عضو هیأت علمی گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی ادامه داد: یکی از مشکلات شایع دوران بارداری کم‌خونی است که باعث می‌شود مادر در این دوران احساس بی‌حالی، خواب‌آلودگی، افسردگی، کسالت داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه تقریباً با هیچ روش تغذیه‌ای نمی‌توان کم‌خونی را درمان کرد، افزود: بنابراین برای کنترل کم‌خونی در این ایام باید از قرص آهن از هفته شانزدهم به بعد استفاده کرد و برای رفع حالت تهوع و یبوست در انتهای شب قبل از خواب استفاده شود.

 سالاری یکی دیگر از مشکلات ایام بارداری را گرفتگی پا عنوان کرد و گفت: برای جلوگیری از این مشکل توصیه می‌شود مواد غذایی دارای منیزیم استفاده شود و سبزی‌های برگ سبز را مورد استفاده قرار داد.

 

 تغییرات پوستی بعد از بارداری از بین می‌رود

 این مسئول افزود: تغییرات پوستی در ایام بارداری و لک‌های روی صورت و تیرگی روی بدن و ترک‌ها روی بدن، باعث اذیت مادران می‌شود و احساس بدی در مادر ایجاد می‌کند، بنابراین برای جلوگیری از زیادشدن لک‌های صورت از کرم ضدآفتاب استفاده شود و معمولاً با احتمال بالا این لک‌ها بعد از زایمان برطرف خواهد شد.

 سالاری ادامه داد: کرم‌های زیادی برای ترک‌های پوستی در بازار موجود است؛ ولی خیلی ثابت شده نیستند، گاهی خارش‌ها به حدی زیاد می‌شود که باعث زخم خواهد شد که برای رفع آن می‌توان از روغن‌زیتون و روغن معمولی هم استفاده کرد.

 وی در انتها گفت: نکته نهایی این که هر علامتی در دوران بارداری شامل سوزش سر دل، تهوع، کمردرد شدید را شاهد بودید سریعاً به زایشگاه یا پزشک مراجعه کنید.

 

 انتهای خبر/ آرزو رحمانی

 

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!