
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خراسانشمالی:
سرمایهگذاری در خراسانشمالی بسیار ضعیف است
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خراسانشمالی گفت: سرمایهگذاری در خراسانشمالی نسبت به سایر استانهای دیگر بسیار ضعیف است.
محمد محمدی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» اظهار کرد: خام فروشی درحوزههای مختلف به خصوص بخش کشاورزی و معدنی در استان زیاد است و بخشی از تولیدات کشاورزی به صورت تازه خوری مصرف میشود و بعضا در کارخانههای و صنایع تبدیلی و تکمیلی فراوری میشود اما بخش زیادی از محصولات این خطه از جمله انگور خام فروشی و از استان خارج میشود.
وی افزود: با وجود ظرفیتهای اقتصادی مناسب در این خطه از شمال شرق کشور، نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی از چالشهای فراروی صنعت خراسان شمالی است و بخش زیادی از محصولات تولیدی این خطه که حتی در کشور شهره و زبانزد است شانس فراوری ندارد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گفت: سالانه در این استان ۱۶۴ هزار تن انواع انگور تولید میشود که ۹۰ هزار تن آن مازاد و به صورت خام به فروش میرود.
وی اظهار داشت: انگور مازاد خراسان شمالی در انبارها و سردخانههای فنی سایر استانها ذخیره سازی و خارج از فصل عرضه میشود که این محصول بیشتر به نام سایر مناطق به فروش میرسد.
محمدی ادامه داد: سطح باغات این استان بیش از ۴۸ هزار هکتار است که ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار آن را تاکستانها تشکیل میدهند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی افزود: با توجه به اینکه ظرفیت موجود در منطقه و سرمایهگذاری لازم میتواند تحول شگرفی در مباحث اشتغالزایی، صادرات و ارزآوری ایجاد کند، مباحث صنایع تبدیلی و صادرات انگور و کشمش، توسعه بخش کشاورزی را به همراه دارد.
محمدی گفت: صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی در توسعه پایدار بخش کشاورزی و ایجاد اشتغال، بالا بردن کیفیت محصول، کاهش ضایعات و فراهم کردن بازارهای صادرات غیرنفتی از جایگاه ویژهای برخوردار است.
وی بیان کرد: خراسان شمالی با داشتن پتانسیل بالای تولید محصولات باغی، زراعی، دامی و شیلاتی به منظور افزایش کمی و کیفی محصول به توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی نیازمند است.
رئیس کمیسیون کشاورزی خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنانش به مشکلات و چالشهای زیر ساختی استان اشاره کرد و گفت: سرمایه گذاری در این استان نسبت به سایر استانها بسیار ضعیف است چرا که اکنون از راه و فرودگاه مناسب برخوردار نیست که همین عوامل باعث فرار سرمایهگذاران از این خطه که دارای ظرفیت و پتانسیل زیاد است شده است.
این مسئول با بیان اینکه سرمایهگذاری مستلزم زیر ساختها است تصریح کرد: اکنون بخش گردشگری استان نیز که ظرفیت بالقوهای است مغفول مانده است در حالی که این امر میتواند اشتغال زیادی ایجاد کند که توسعه روستاها را نیز به همراه دارد.
محمدی به نبود راه آهن در استان نیز اشارهای کرد و گفت: این امر نیز مانع سرمایهگذاری در این خطه شده است چرا که حمل و نقل ریلی ارزانترین راه برای جابهجایی کالا است اما تولیدکنندگان و سرمایه گذاران از آن بیبهره هستند.
وی بیان کرد: خراسان شمالی با داشتن پتانسیل بالای تولید محصولات باغی، زراعی، دامی و شیلاتی به منظور افزایش کمی و کیفی محصول به توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی نیازمند است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خراسانشمالی گفت: صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخشهای مختلف استان موجب خامفروشی شده است و ارزش افزوده کمی نصیب تولیدکنندگان شده است.
انتهای خبر/دهقانی
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!