حالت تاریک
  • یکشنبه, 1404/01/24 شمسی | 2025/04/13 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
دامپروری و کشاورزی ظرفیت‌های خراسان‌شمالی برای سرمایه‌گذاری است
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی بجنورد:

دامپروری و کشاورزی ظرفیت‌های خراسان‌شمالی برای سرمایه‌گذاری است

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی بجنورد گفت: استان خراسان شمالی پتانسیل بسیار بالایی در حوزه کشاورزی و دامپروری برای جذب سرمایه‌های بخش خصوصی دارد.

سید هاشم سیدی در گفتکو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»، اظهار کرد: می‌توان با توانمند کردن ظرفیت‌های کشاورزی و دامپروری استان شاهد اشتغالزایی زیادی در استان باشیم.

 وی افزود: یکسری دستگاه‌های دولتی بجای ایجاد مانع و خود تحریمی داخلی، سعی در حمایت از مشاغل خرد داشته باشند تا بخش خصوصی بتونه خودش را ثابت کند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی بجنورد افزود: با توجه به اینکه به دلیل نداشتن زیرساخت‌های لازم حمل و نقلی و نبود حمایت سازمان‌های دولتی امکان حضور سرمایه‌گذاران کلان داخلی و خارجی در استان وجود ندارد.

سیدی تاکید کرد: باید به سرمایه‌های خرد داخلی بها داد تا وارد چرخه فعالیت اقتصادی شوند و با کمترین سرمایه‌گذاری شاهد ایجاد اشتغال برای هزاران نفر و جلوگیری از مهاجرت روستائیان به حواشی شهرهای استان و یا به کلان‌شهرها و ایجاد مشاغل مرتبط به این حوزه در شهرهای استان خواهیم بود. 

وی گفت: ایجاد این فرآیند نیازمند تغییر دیدگاه بعضی مدیران دولتی استان که فکر می‌کنند ایجاد اشتغال، حتما نیازمند سرمایه‌گذاری کلان و ورود سرمایه‌گذاران خارجی است.

سیدی اضافه کرد: در حال حاضر بخش زیادی از هم‌استانی‌ها در حوزه دامداری فعال هستند و در این حوزه تخصص و تجربه کافی دارند.

وی ادامه داد: درصورت حمایت دولت و رفع موانع توسط بعضی دستگاه‌ها برای هر کدام از این خانوارها تسهیلات یک راس دام سنگین به ارزش ۱۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شود و چرخه کامل خرید دام، خدمات دامپزشکی، تهیه خوراک دام جمع‌آوری شیر و سایر خدمات آن از طریق شرکت‌های پشتیبان استان برنامه‌ریزی کامل شود بدون هیچ مشکلی شاهد ایجاد اشتغال برای چند هزار نفر در روستاهای استان هستیم .

وی گفت: از طرفی مشکل بسیاری از کارخانه‌های لبنیات استان که به دلیل تحویل داده نشدن شیر توسط مراکز جمع‌آوری غیر فعال شده‌اند حل خواهد شد و در این حوزه هم شاهد فعال شدن کارخانه‌ها و ایجاد اشتغال خواهیم بود.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی بجنورد تاکید کرد: این مهم نیازمند حمایت دستگاه‌های متولی برای جلوگیری از خروج شیر به خارج از استان و عرضه سهمیه خوراک دام یارانه‌ای به مراکزی است که شیر را به داخل استان تحویل می‌دهند و گردش مالی آنان در داخل استان است. 

سیدی اضافه کرد: همه ساله شاهد هدر رفت حدود ۴۰ درصد از میوه‌های استان به دلیل نبود صنایع تبدیلی درست در استان هستیم درحالیکه این میوه‌ها قابلیت تبدیل به میوه‌جات خشک و ایجاد ارزش افزوده حدود ۱۰۰ درصدی و صادر به سایر کشورها را دارند .

وی گفت: اگر استاندار و مدیران بخش کشاورزی استان همت کنند می‌شود با در نظر گرفتن حدود ۵۰۰ دستگاه میوه‌خشک‌کن خانگی به ارزش هر دستگاه حدود ۲۰۰ میلیون تومان، روزانه حداقل ۳۰۰ تن از میوه‌های استان را به میوه خشک تبدیل کرد و از هدر رفت میلیاردها تومان میوه استان جلوگیری کنیم.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی بجنورد تصریح کرد: از طرفی نیز با سرمایه‌گذاری کم باعث ایجاد اشتغال پایدار برای حداقل ۳ هزار نفر بصورت مستقیم در این حوزه خواهیم بود و با وجود شرکت‌های قوی در حوزه ساخت دستگاه‌های میوه‌خشک‌کن و شرکت‌های صادر کنند این محصولات به سایر کشورها در استان می‌توانیم چرخه خوبی در این حوزه ایجاد کنیم و به نوعی استان خراسان شمالی را به قطب تولید میوه خشک کشور تبدیل کنیم.

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!