
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسانشمالی:
خراسانشمالی رتبه نوزدهم سرانه فضای آموزشی را دارد
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسانشمالی گفت: سرانه فضای آموزشی در خراسان شمالی ۵۶.۷ دسیمترمربع است که ۱۱.۷ دسیمترمربع از میانگین کشور بیشتر بوده و این استان را در رتبه نوزدهم کشور قرار داده است.
به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، امین فلاحکوشکی امروز سهشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، با اشاره به بازدید از سه پروژه عمرانی آموزشی بجنورد، گفت: مدرسه ۱۵ خرداد یکی از پروژههای مهم در حال ساخت است که با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان در زمینی به مساحت ۶۶۰ مترمربع احداث شده و طبق برنامهریزیها تا مهرماه به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی اضافه کرد: همچنین مدرسه دوکلاسه سندلآباد که بهصورت کاملاً مردمی و با بهرهگیری از ظرفیتهای نهضت توسعه عدالت ساخته شده، آماده افتتاح است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خراسان شمالی در ادامه بیان کرد: سومین پروژه (دبیرستان فردوسی)، یکی از فاخرترین پروژههای در حال اجرای استان است که علاوه بر برخورداری از شاخصهای مدیریت سبز، بهعنوان کانون تربیت محله نیز طراحی شده است.
وی با ارائه بیان اینکه در حال حاضر ۱۷۶ هزار دانشآموز در مدارس دولتی تحصیل میکنند، اعلام کرد: در مجموع ۱۹۵ هزار دانشآموز در مدارس دولتی و غیردولتی مشغول به تحصیل هستند.
فلاحکوشکی خاطرنشان کرد: بر اساس شاخصهای موجود، سرانه فضای ورزشی در کشور ۰/۴۱ مترمربع بهازای هر دانشآموز است که این میزان در استان خراسان شمالی به ۰/۵۴ مترمربع میرسد و استان را در رتبه سیزدهم کشور قرار داده است.
وی ادامه داد: همچنین سرانه فضای آموزشی در استان ۵۶/۷ دسیمترمربع (۰/۵۶۷ مترمربع) است که نسبت به میانگین کشوری (۴۵ دسیمترمربع) حدود ۱۱/۷ دسیمترمربع بیشتر است و استان را در جایگاه نوزدهم کشور قرار داده است.
مدیرکل نوسازی مدارس خراسان شمالی با تأکید بر لزوم ارتقای این شاخصها تا سطح استاندارد ملی، تصریح کرد: بر اساس برنامه هفتم توسعه، سرانه فضای آموزشی باید به ۶/۱ مترمربع بهازای هر دانشآموز افزایش یابد که این هدف مستلزم افزودن حدود ۴۳ دسیمترمربع به سرانه فعلی است. پیشبینی میشود تا پایان سال آینده، این هدف در استان محقق شود.
وی به تفاوت سطح سرانهها در شهرستانهای مختلف استان نیز اشاره کرد و گفت: شهرستان بجنورد بهدلیل مهاجرت بالا و گسترش حاشیهنشینی، کمترین سرانه آموزشی را با حدود ۴/۷۳ مترمربع داراست و پس از آن، شهرستانهای مانه و سملقان و راز و جرگلان قرار دارند.
مدیرکل نوسازی مدارس استان اضافه کرد: در مقابل، شهرستانهای بام و صفیآباد، جاجرم و فاروج با سرانهای بین ۷ تا ۷/۵ مترمربع، در صدر جدول قرار گرفتهاند.
فلاحکوشکی همچنین به اجرای برنامه «نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی» با دستور ریاستجمهوری اشاره کرد و گفت: در راستای این برنامه، بیش از ۲۰ جلسه تخصصی با حضور وزیر آموزش و پرورش و مسئولان سازمان نوسازی مدارس کشور برگزار شده و مسائل نظاممند حوزه فضاهای آموزشی در شش محور اصلی بررسی شده است.
وی اظهار داشت: از جمله این محورها میتوان به حذف مدارس کانکسی، تعیین تکلیف مدارس سنگی و خشتیگلی، و افزایش سرانه در مناطق بحرانی اشاره کرد.
این مسئول یادآور شد: تمامی مدارس سنگی و خشتیگلی استان در سالهای ۹۷ و ۹۸ برچیده شدهاند؛ این در حالی است که ۱۸ مدرسه سنگی با ۳۷ کلاس درس و ۴۵ مدرسه خشتیگلی با ۱۲۵ کلاس درس در استان وجود داشت که اکنون هیچکدام باقی نماندهاند.
مدیرکل نوسازی مدارس خراسان شمالی خاطرنشان کرد: همچنین استان در حال حاضر هیچ منطقهای با سرانه کمتر از ۳ مترمربع (مناطق سیاه یا قرمز) ندارد.
فلاح با تأکید بر تلاشهای مستمر برای ارتقای زیرساختهای آموزشی، از مشارکتهای مردمی، نهادهای حمایتی و همکاری مجموعه دولت قدردانی کرد و خواستار تداوم حمایتها در مسیر توسعه عدالت آموزشی شد.
انتهای خبر/ی
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!