شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۵/۱۱/۲۰۲۴

آیا تمایل دارید در کانال عصر عضو شوید؟

سرویس اجتماعی | کد خبر: ۲۸۷۶۹۷۶
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۹/۳۰ - ساعت ۸:۱
گزارش عصراترک از بررسی مشکلات خانواده زندانیان؛  

رنج نان بر دوش و آسیب‌ها در کمین 

خانواده زندانی، در روزگاری که نان آور خانواده‌اش پشت میله‌های زندان است، رنج نداری، جیب خالی، فقدان کاری با درآمد پایدار و البته تحمل نگاه‌های اطرافیان و اجتماع را به طور مضاعف بر دوش و بر قلب خود متحمل می‌کند.  
رنج نان بر دوش و آسیب‌ها در کمین ,

به گزارش عصراترک، فقر مالی و فرهنگی، ریشه و بنای بروز جرایم و ختم آن به زندان است. ختمی که پایان راه اشتباه نیست بلکه شروع مشقتی دوباره نه برای مجرم به زندان رفته بلکه برای خانواده زندانی است.  
تا قبل از به زندان رفتن سرپرست خانواده، درد اگر یکی بود، حال با زندانی شدن سرپرست خانواده درد دو برابر و چند برابر می‌شود.  
نان، آب، اجاره خانه، مدرسه بچه‌ها، لباس، دارو و درمان از جمله خرج‌هایی هستند که باید بابت آنها چاره‌ای کرد. برای گشودن این چاره، شاید بزرگتر خانواده به تنهایی و شاید تمامی اعضای خانواده با یکدیگر مجبور شوند که جبران مافات کنند با کارگری، یا مستخدمی و شاید هم زباله گردی.  
که البته شاید شروع این روزگار جدید هم خیلی با روزهای قبل از آن فرقی نکرده باشد و فقط جای نان آور خانواده عوض شده باشد.  
با این وجود، هرچه که باشد خانواده زندانی در روزگاری که نان آور خانواده‌اش پشت میله‌های زندان است، رنج نداری، جیب خالی، فقدان کاری با درآمد پایدار و البته تحمل نگاه‌های اطرافیان و اجتماع را به طور مضاعف بر دوش و بر قلب خود متحمل می‌شود.  
در میان تحمل این رنج‌ها، تنها روزنه‌های امید، فعالیت موسسات نیکوکاری، انجمن حمایت از خانواده زندانیان، نهادهای خدمات رسان (کمیته امداد و بهزیستی) و حتی همکاری هیات‌های ورزشی در زمینه برگزاری مراسم‌های گلریزان است که برای برداشتن رنجی از روی دوش‌های خانواده‌های زندانیان در میدان عمل هستند.  
این احساس مسئولیت از رنگ اجتماع، از رنگ انسانیت و از رنگ سفید امیدآفرینی است تا خانواده زندانی بیش از این در باتلاق دیگر آسیب‌های اجتماعی فرو نرود.  

 


خانواده زندانیان، گرفتار دغدغه نان و در معرض آسیب‌های اجتماعی 
در همین باره، یک فعال اجتماعی و عضو یک گروه مردم نهاد در خراسان شمالی در گفت و گو با عصراترک در زمینه مشاهدات خود از وضعیت خانواده زندانیان عنوان کرد: فقر عامل اصلی در روی آوردن اشخاص به اعمال و رفتار غیر قانونی و در نهایت زندانی شدن آنان است.  
این فعال اجتماعی گفت: در مرکز خراسان شمالی بیشتر اشخاصی که زندانی می‌شوند حاشیه نشین هستند.  
وی افزود: هنگامیکه سرپرست خانوار زندانی می‌شود، خانواده آنان علاوه بر دغدغه نان، در معرض تهدیدات آسیب‌های اجتماعی نیز قرار می‌گیرند. عده‌ای نیز برای گذراندن زندگی و تامین معاش خود حتی زباله گردی می‌کردند.  
این فعال اجتماعی خاطرنشان کرد: انجمن حمایت از خانواده زندانیان در مرکز استان در زمینه‌های معیشتی و رفع دیگر نیازهای آنان برای این خانواده‌ها بسیار تلاش می‌کنند اما توان مالی این انجمن‌ها نیز محدود است که بتوانند از پس رفع بسیاری از مشکلات آنان برآیند.  

همکاری موسسات نیکوکاری برای کاهش آلام خانواده زندانیان
یک فعال اجتماعی دیگر و مدیر یک موسسه نیکوکاری در استان نیز بیان کرد: فقر معیشتی و مستاجر بودن مهمترین مشکلات خانواده زندانیان است که با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، این خانواده‌ها با قناعت روزگار می‌گذرانند.  
وی افزود: با توجه به اینکه سرپرست خانواده زندانی است، احوال روحی و روانی اعضای خانواده زندانیان نیز خوب نیست.  
این فعال اجتماعی تصریح کرد: موسسات نیکوکاری استان نیز از طریق دریافت کمک‌های مردمی و اختصاص این کمک‌ها به خانواده زندانیان تلاش می‌کنند تا باری از دوش زندگی آنان را بردارند.  
وی افزود: موسسات نیکوکاری با انجمن حمایت از خانواده زندانیان استان در تعامل هستند تا با همکاری یکدیگر دغدغه‌های مهم آنان را رفع کنند.  


تامین نیازهای اصلی خانواده زندانیان با مشارکت نیکوکاران 
یک فعال رسانه‌ای و عضو یک موسسه نیکوکاری در خراسان شمالی نیز اظهار کرد: خانواده زندانیان علاوه بر دغدغه نان، متحمل نگاه‌ها و فشارهای اجتماعی از سوی نزدیکان و همسایگان خود می‌شوند.  
این فعال رسانه‌ای و اجتماعی افزود: تحمل این فشارها، آنان را پژمرده کرده و پژمرده می‌کند.  
وی خاطرنشان کرد: شاهد بوده‌ام که عده‌ای از اعضای خانواده زندانیان مجبور شده‌اند برای داشتن یک آب باریکه درآمدی با حداقل دستمزدها کار کنند با این وجود، نیکوکاران پای کار آمدند و تا به امروز نیز پای کار مانده‌اند.  
این فعال رسانه و اجتماعی گفت: از محل دریافت کمک‌های مومنانه نیکوکاران توانستیم تا حدودی خوراک، کیف و کفش مورد نیاز برای این خانواده‌ها را تامین و تقدیم آنان کنیم.  
در عین حال، این فعال رسانه و اجتماعی تاکید کرد: حمایت از خانواده زندانیان در استان محروم خراسان شمالی به اختصاص اعتبارات ویژه دولتی نیاز دارد که توجه به این امر بسیار ضروری است.  
رییس هیات ورزش‌های زورخانه و کشتی پهلوانی استان نیز عنوان کرد: این هیات در تعامل با اداره کل امور زندان‌های استان در زمینه برگزاری مراسم‌های گلریزان به منظور جمع آوری کمک‌های نقدی برای آزادی زندانیان جرایم غیر عمد و حتی جمع آوری بسته‌های معیشتی برای خانواده زندانیان همکاری می‌کند.  

 


اشتغال زندانیان 
محمد اسماعیل حاتمی، رئیس پیشین مرکز امور خدمات اجتماعی و مراقبت‌های بعد از خروج زندان‌های خراسان شمالی در گفت و گو با عصراترک اظهار کرد: در خراسان شمالی سه زندان واقع در شهرهای بجنورد، شیروان و اسفراین مستقر هستند.  
حاتمی با بیان اینکه سطح تحصیلات بیشتر این زندانیان کم سواد و کمتر از دیپلم است، عنوان کرد: جرایم آنان در زمینه‌های مواد مخدر، سرقت، ضرب و جرح، کلاه برداری و دیگر جرایم عمومی هستند.  
وی افزود: بیشتر زندانیان استان به علت خرید و فروش مواد مخدر و سرقت زندانی شده‌اند.  
رییس پیشین مرکز امور خدمات اجتماعی و مراقبت‌های بعد از خروج زندان‌های خراسان شمالی در ادامه با تصریح بر این مطلب که بیشتر زندانیان استان، سرپرست خانواده هستند، گفت: بیشتر این زندانیان جزو دهک‌های ضعیف جامعه، حاشیه نشین و مستاجر هستند.  
وی با تاکید بر این نکته که با زندانی شدن سرپرست خانواده، اعضای خانواده آنان نیز در زمینه‌های مختلف معیشتی، فرهنگی، اجتماعی و تحصیلی تحت تاثیر قرار می‌گیرند، عنوان کرد: در زندان، مددکاران با ورود زندانی، اطلاعات لازم را از وضعیت زندانی و خانواده آنان دریافت و ثبت می‌کنند.  
حاتمی گفت: هر خانواده زندانی که در شرایط مناسبی قرار نداشته باشند، اداره کل امور زندان‌های استان، این خانواده‌ها را به انجمن حمایت از خانواده زندانیان شهرستان‌های بجنورد، شیروان و اسفراین همچنین به اداره کل کمیته امداد استان معرفی می‌کند تا تحت پوشش حمایت‌های آنان قرار بگیرند.  
وی خاطرنشان کرد: خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد ماهیانه حقوق دریافت می‌کنند.  
رئیس پیشین مرکز امور خدمات اجتماعی و مراقبت‌های بعد از خروج زندان‌های خراسان شمالی گفت: انجمن‌های حمایت از خانواده زندانیان استان نیز به صورت هیات مدیره‌ای در شهرستان‌ها اداره می‌شوند که با انجام فعالیت‌های اقتصادی و جذب کمک‌های مردمی به خانواده زندانیان استان کمک می‌کنند.  
وی یادآور شد: انجمن حمایت از زندانیان استان با مشارکت خیران هر ساله در مناسبت‌های مختلف غذای گرم میان خانواده زندانیان استان توزیع می‌کند، این اقدامات نیکوکارانه و حمایتی از سوی نهادها و خیران هر ساله انجام می‌شود که تا به هر میزان این حمایت‌ها جذب شوند، بخشی از بار مشکلات این خانواده‌ها نیز کاسته می‌شود.  
حاتمی در بخش دیگری از سخن خود، درباره اشتغال زایی برای خانواده زندانیان نیز اظهار کرد: کمیته امداد استان که دارای واحد اشتغال است در زمینه تولید و فروش محصولات اعضای خانواده زندانیان که توانمند در انجام فعالیت‌های اقتصادی هستند، پشتیبانی می‌کند.  
افزون بر این، وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد از جمعیت زندانی استان در داخل و خارج از محیط زندان اشتغال دارند، گفت: آنان با توجه به ساعات کاری و حجم کاری که انجام می‌دهند، دستمزد دریافت می‌کنند که این دستمزد برای خانواده زندانیان نیز صرف می‌شود.  
در عین حال، رییس پیشین مرکز امور خدمات اجتماعی و مراقبت‌های بعد از خروج زندان‌های خراسان شمالی افزود: مددکاران اداره کل امور زندان‌های استان به طور مستمر با خانواده زندانیان در ارتباط هستند و مشکلات آنها را در زمینه‌های تحصیل فرزندانشان، ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره‌ای را پیگیری می‌کنند.  
علاوه بر این، حاتمی یادآور شد: انجمن حمایت از زندانیان سه شهرستان نیز خدمات لازم را برای ادامه تحصیل فرزندان موفق این خانواده‌ها ارائه می‌دهند.  

تهیه و تنظیم گزارش: سمانه قهرمانی

انتهای خبر/

خوانندگان محترم سایت خبری تحلیلی عصر اترک، شما می‌توانید سوژه های خود را به برای ما ارسال کنید تا پس از تأیید با نام شما در سایت و کانال عصراترک درج شود.

شماره تماس با سایت خبری تحلیلی عصر اترک:

058-32230729 - 058-32288068

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان تلگرام

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان سروش

آدرس پست الکترونیکی: info@atraknews.com


با تشکر
نظر شما ثبت و پس از بررسی انتشار میابد.
ارسال نظر
نام :
ایمیل
نظر
پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک