جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۵/۱۰/۲۰۲۴

آیا تمایل دارید در کانال عصر عضو شوید؟

سرویس گزارش | کد خبر: ۲۸۶۱۶۰۰
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۸/۰۸ - ساعت ۹:۱۵
گزارشی از وضعیت مجموعه آموزشی دانش آموزان استثنایی بجنورد؛

مشکلات ناتمام گلستان شهر/ گردوخاک بی توجهی این بار در چشمان دانش آموزان استثنایی رفت

مجتمع دانش آموزان استثنایی بجنورد در سال 94 در شهرک گلستان به بهره برداری رسیده و پروژه در حالی مختومه شده که بخش هایی از این مجموعه ناتمام مانده و نیاز به جذب اعتبارات دارد.
مشکلات ناتمام گلستان شهر/ گردوخاک بی توجهی این بار در چشمان دانش آموزان استثنایی رفت,

به گزارش خبرنگار عصراترک از بجنورد، اگر به تقسیم بندی های انجام شده در مورد انواع مدارس دقت کرده باشید حتما نام مدارس استثنایی به چشم تان خورده است، در مدارس استثنایی مورد اشاره گروه هایی با معلولیت های متفاوت نظیر، گروه آسیب دیده ی شنوایی، گروه آسیب دیده ی بینایی، گروه آسیب دیده ی ذهنی ،گروه جسمی و حرکتی، گروه چند معلولیتی، طیف اختلال رفتاری و اتیسم وجود دارند که هر کدام متناسب با نوع معلولیت در نوع خاصی از مدارس ویژه تحصیل می کنند و یا اینکه به اقتضای شرایط چند گروه معلولیت متفاوت در مدرسه ای واحد در کنار هم تحصیل می کنند.

طبیعتا چنین مدارسی برای تسهیل در فرآیند آموزشی و پرورشی دانش آموزان باید به منابع مختلف، از امکانات و تجهیزات گرفته تا نیروی انسانی آموزش دیده برخوردار باشند، همچنین نقش نیروهای انسانی شاغل در این مدارس، بسیار مهم جلوه می کند، از این رو، باید مطابق با ویژگی های دانش آموزان با نیازهای ویژه، آموزش دیده و به خدمت مشغول شوند.

۱۶۰۰ مدرسه در کشور به دانش آموزان استثتایی آموزش خدمات ارائه می‌دهند، که کمبود سرانه فضای آموزشی هم از دیگر مشکلات مدارس استثنایی کشور و این گروه از دانش آموزان است، این درحالی است که در خراسان شمالی در مرکز استان زمینی بالغ بر چهار هکتار برای ساخت مدرسه اختصاصی دانش آموزان استثنایی در نظر گرفته شده و در سال 94 به بهره برداری رسیده است اما به دلیل اینکه در محدوده ای خارج از شهر قرار دارد، مشکلاتی از قبیل تردد و ایاب و ذهاب دانش اموزان و عدم تکمیل فضای آموزشی باعث مشکلاتی برای این مجموعه، اولیا و دانش آموزان شده است.

 

5300 دانش آموز استثنایی و ویژه در خراسان شمالی تحصیل دارند

ابوالقاسم اکبری، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصراترک در بجنورد اظهار داشت: برای دانش آموزان استثنایی، 18 مدرسه ویژه،  48 کلاس خاص و 12 مرکز مشکلات ویژه یادگیری وجود دارد که در مجموع 78 مرکز در این حوزه فعالیت دارند.

وی ادامه داد: در خراسان شمالی یک هزار و 695 دانش آموز ویژه و سه هزار و 666 دانش آموز استثنایی مشغول به تحصیل و یادگیری هستند.

اکبری اضافه کرد: مجموعه پرسنلی که در مدارس دانش آموزان استثنائی فعالیت دارند در مجموع 247 نیروی خانم و 140 نیروی آقا هستند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: مجتمع آموزشی استثنایی در گلستان شهر بجنورد، به دنبال سفر مبارک مقام معظم رهبری ایجاد شد که مشکلاتی دارد و باید نسبت به رفع آن اقدام شود.

وی به نبود ایستگاه اتوبوس در درب ورودی مجتمع اشاره کرد و گفت: شهرداری ها نسبت به ارائه خدمات به دانش آموزان استثنایی مسئول هستند و پیشنهاد ما این است که یک ایستگاه با همکاری شهرداری برای این مجموعه اختصاص پیدا کند.

اکبری هم چنین به راه ارتباطی نامناسب این مجموعه نیز اشاره کرد و افزود: 300 متر از جاده اصلی تا درب ورودی زمین خاکی استو نیاز است که زیرسازی و آسفالت انجام شود.

 

 

کد پروژه نیمه تمام دانش آموزان استثنایی بجنورد بسته شده است

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی اظهارداشت: این پروژه در سفر مقام معظم رهبری آغاز شده و با وجود اینکه محوطه سازی نشده و سالن غذاخوری نیز ندارد اما کد پروژه بسته شده است.

اکبری با اشاره به اینکه نیاز است که این کد پروژه فعال و تکمیل شود، گفت: اعتبارات سفر رئیس جمهور نیز برای این پروژه هنوز تخصیص پیدا نکرده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه موضوع قابل توجه بعدی هزینه ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی است، اضافه کرد: سال گذشته ماهانه مبلغ 100 میلیون تومان برای این منظور تخصیص پیدا می کرد اما امسال به 120 میلیون تومان افزایش پیدا کرده است که با توجه به تورم موجود، پاسخگوی ایاب و ذهاب نیست.

 

2.5 هکتار زمین محوطه سازی نشده در مدرسه استثنایی بجنورد

حسین نعمتی فاروجی، مدیرکل آموزش و پرورش استثنایی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصراترک در بجنورد اظهار داشت: مجتمع آموزشی دانش آموزان استثنایی بجنورد که در سفر مقام معظم رهبری مصوب شده بود، در سال 92 آغاز به کار و در سال 94 به بهره برداری رسید.

وی با اشاره به اینکه این مجتمع در حال حاضر با حدود 300 دانش آموز فعالیت دارد، گفت: مشکل فعلی این است که دو و نیم هکتار زمین در این مجموعه وجود دارد که محوطه سازی نشده و شرایط تحصیل دانش آموزان در این مجتمع از پیش دبستانی تا متوسطه دوم و شبانه روزی مناسب نیست.

نعمتی اضافه کرد: طبق پیگیری های صورت گرفته، کد پروژه بسته شده که مقرر شده نامه ای با امضا استاندار برای کشور ارسال شود که یا کد پروژه جدید نوشته شود و یا همان کد بسته شده مجدد فعال شود اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است.

وی بیان داشت: با همکاری فرمانداری بجنورد، در مهرماه جلسه ای برگزار شد که مصوب شد یک سری فعالیت ها توسط شهرداری اجرایی شود، اما اگر قرار است یک پروژه در سطح کشوری باشد، نیاز به اعتبارات کلان دارد.

 

 

300 متر جاده خاکی و عدم همکاری راه و شهرسازی و شهرداری

این مقام مسئول افزود: در حال حاضر دانش آموزان شبانه روزی از نظر ایمنی دچار مشکل هستند چراکه محوطه به صورت زمینی بایر بوده و خطر حشرات و خزنده ها این دانش آموزان را تهدید می کند.

نعمتی مشکل بعدی را راه ارتباطی خواند و گفت: از سال 94 تاکنون حدود 300 متر زمین از محل مجتمع تا جاده، خاکی  مانده و ادارات راه و شهرسازی و شهرداری نسبت به تکمیل آن اقدامی انجام نمی دهند، این موضوع راه ارتباطی در موضوع سرویس خیلی تاثیرگذار بوده و شرکت های حمل و نقل به دلیل این مسیر را پوشش ندادند.

وی یادآور شد: سومین مشکل اساسی مجتمع آموزشی دانش آموزان استثنایی، موضوع تعبیه ایستگاه اتوبوس رانی است که گاهی اوقات اولیا تردد می کنند و به دلیل دور بودن مسیر از سطح شهر، بهترین راه ارتباطی اتوبوس رانی است.

نعمتی ادامه داد: در قانون آیین نامه حمایت از معلولان این بند آمده است که باید ایستگاه اتوبوس رانی و سازمان های خدمات رسان،مسائل حمل و نقل دانش آموزان را حل کنند.

 

کمبود منابع مالی برای ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی

این مقام مسئول گفت: در سال تحصیلی جاری به دلایلی مختلفی اعتبارات لازم برای پوشش حداکثری دانش آموزان در موضع ایاب و ذهاب نداریم.

وی افزود: اعتبار اختصاص یافته برای ایاب ذهاب در سال جاری 120 میلیون تومان است اما در سال جاری با اطلاعاتی جمع آوری شده از شرکت ها حدود 361 میلیون تومان اعتبار ماهانه نیاز است که از این میزان 91 میلیون پیش بینی کمک اولیا است و باید 270 میلیون تومان را از طرق مختلف جذب اعتبار کنیم.


ماهانه 140 میلیون تومان برای ایاب و ذهاب دانش آموزان کم داریم

وی گفت: طبق صحبت های انجام شده با معاون مالی مدارس استثنایی کشور، نهایتا 25 تا 30 درصد افزایش شهریه نسبت به سال گذشته در نظر گرفته شده که امسال به 120 میلیون تومان می رسد و باید ماهانه 140 میلیون تومان کمک هزینه از سازمان های خدمات رسان، صنایع، سازمان های مادر و یا خیران کمک بگیریم.

نعمتی اضافه کرد: اکثر این دانش آموزان دارای خانواده های فوق العاده ضعیف از لحاظ اجتماعی و اقتصادی هستند و اگر به خانواده فشار بیاید بسیاری از بچه ها ترک تحصیل می کنند.

 

 

احیاء مسئولیت اجتماعی وزارت نفت برای رفع مشکلات

مرتضی بهزاد فر، رییس سازمان مدیریت‌وبرنامه‌ریزی خراسان‌شمالی در گفتگو با خبرنگار عصراترک در این مورد توضیح داد: در حوزه کد پروژه که بسته شده باید بررسی شود که نوع گزارشی که به دفتر مقام معظم رهبری رفته چه چیزی است.

وی ادامه داد: اگر گزارش ارائه شده به دفتر رهبری مبنی بر این باشد که پروژه اتمام یافته، کار سخت تر است، اما اگر پروژه با یک پیشرفت فیزیکی کمتر از 100 درصد اعلام شده، باید منتظر تزریق اعتبار از سفر نمایندگان دفتر رهبری به استان باشیم و برای تزریق منابع جدید تلاش کنیم.

این مقام مسئول اضافه کرد:  بهتر است فعلا مکاتبه ای انجام نشود تا سفر نمایندگان دفتر مقام معظم رهبری به استان صورت گیرد و اگر در این سفر مشکلات این پروزه رفع نشد بعد به مرحله نامه نگاری برسیم.

بهزاد فر با اشاره به اینکه منابعی برای تامین اتوبوس ایاب و ذهاب نداریم، گفت: اما در سفر ریاست جمهور به خراسان شمالی تعهدات مختلفی در راستای اجرای مسئولیت اجتماعی وزرات نفت از جمله خرید دو دستگاه اتوبوس و آمبولانس برای استان پیش بینی شده است.

 

اجرایی نشدن سالن غذاخوری و نمازخانه در پروژه مجتمع دانش آموزان استثنایی بجنورد

امین فلاح کوشکی، مدیرکل نوسازی مدارس خراسان شمالی در گفتگو با عصراترک اظهار داشت: مجتمع دانش آموزان استثنایی گلستان شهر از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبری به استان خراسان شمالی ایجاد شد که در زمینی بالغ بر چهار هکتار با دو خوابگاه دانش آموزی، دو ساختمان آموزشی، سالن ورزشی، مرکز توانبخشی، محوطه سازی و سرایداری اجرایی شده است.

وی با اشاره به اینکه در این سازه، محل سالن غذاخوری و نمازخانه تعبیه شده بود، که این دو بخش این پروژه اجرا نشده است، گفت: برای این پروژه بیش از 9 میلیارد و 200 میلیون تومان از محل سفر مقام معظم رهبری اعتبار هزینه شد و برای تکمیل، اعتبار بیشتری تخصیص داده نشد.

فلاح کوشکی خاطرنشان کرد: در سفر مقام معظم رهبری به خراسان شمالی در مجموع اعتبارات حوزه آموزش، 119 میلیارد تومان از محل ردیف سفر ملی، استانی و بنیاد برکت مصوب شده بود که تاکنون بیش از 350 میلیارد تومان در این حوزه اعتبار تخصیص پیدا کرد که موفق به ساخت پروژه های عمرانی شده ایم و در زمینه های مختلف شاخص های آموزشی را ارتقا داده ایم.

 

مشکل دانش آموزان استثنایی، مشکل کل جامعه است

حسن ناهیدی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان شمالی همچنین در این باره توضیح داد: مشکل دانش آموزان استثنایی مشکل همه جامعه است و هر کس به هر شکلی که می تواند باید پای کار باشد.

وی با اشاره به اینکه باید تمام نیازمندی های این دانش آموزان احصا و تقسیم کار انجام شود، گفت: برای تمام دستگاه ها نقش تعریف شود، زیرا این مسئولیت به تنهایی از عهده آموزش و پرورش خارج است و کسی در این موضوع نباید به حاشیه رود.

این مقام مسئول اضافه کرد: همچنین در حوزه مسئولیت اجتماعی نیز باید پیگیری شویم تا اعتبارات تعریف و باعث انجام کار شوند.

 

تهیه و تنظیم گزارش: آرزو رحمانی

انتهای پیام/

 

 

خوانندگان محترم سایت خبری تحلیلی عصر اترک، شما می‌توانید سوژه های خود را به برای ما ارسال کنید تا پس از تأیید با نام شما در سایت و کانال عصراترک درج شود.

شماره تماس با سایت خبری تحلیلی عصر اترک:

058-32230729 - 058-32288068

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان تلگرام

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان سروش

آدرس پست الکترونیکی: info@atraknews.com


با تشکر
نظر شما ثبت و پس از بررسی انتشار میابد.
ارسال نظر
نام :
ایمیل
نظر
پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک