جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۵/۱۰/۲۰۲۴

آیا تمایل دارید در کانال عصر عضو شوید؟

سرویس گزارش | کد خبر: ۲۸۵۲۱۰۳
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۲/۱۴ - ساعت ۶:۲۱
گزارشی از وضعیت بازار پوشاک در روزهای پایانی سال؛

از شلوغی های پوشالی تا کاهش ۶۰ درصدی خرید پوشاک/ حال بازار البسه خوب نیست

در روزهای پایانی سال، بازار پوشاک در کنار سایر اقلام، با ازدحام جمعیت روبروست، اما به دلیل گرانی های غیرمعقول این محصولات در کنار خسارت های کرونا خرید چندانی صورت نمی گیرد و فروشندگان با فروش اجناس حتی به زیر قیمت بازار، باز هم روال منطقی فروش پایان سال را ندارند.
از شلوغی های پوشالی تا کاهش ۶۰ درصدی خرید پوشاک/ حال بازار البسه خوب نیست,

به گزارش عصراترک، هر ساله با نزدیک شدن به ایام نوروز، بازار رنگ و بوی بهاری به خود می گیرد و شلوغی های روزهای پایانی سال و تلاش مردم برای خرید های نوروزی حال و هوای خاصی را به همراه دارد، این در حالی است که دو سال از شیوع بیماری کرونا می گذرد و آسیبی که این ویروس در کنار شرایط ناخوشایند اقتصادی بر صنعت پوشاک وارد کرده، در وضعیت فروشگاه های سطح شهر به خوبی مشهود است.

این روزها بازار پوشاک شهر با ازدحام روبه‌روست اما ازدحامی که در آن خرید چندانی انجام نمی‌گیرد، تا جایی که عده‌ای برای جذب مشتری اجناس خود را با قیمت کمتر و حتی زیر قیمت هم به عرضه می‌کنند ولی باز هم با این وجود حال و هوای این بازار در هفته‌های پایانی سال روال منطقی که انتظار می‌رفت را ندارد.

در این بین خریداران نیز از قیمت‌های بالای اجناس ناراضی هستند و از سیر صعودی قیمت‌ها سخن می‌گویند که البته چنین شرایط به نرخ ارز و افت ارزش پول ملی ما باز می‌گردد.

گذشته از گرانی اجناس و تأثیر شرایط ارزی بر قیمت‌ها، ویروس کرونا نیز در این دو سال اخیر عاملی برای کاهش خریدهای مردمی شده است، به طوری که عده‌ای به دلیل ترس قرارگیری در اماکن شلوغ و عمومی از خرید صرف نظر کرده و تعطیلی های پی در پی محدودیت های کرونایی نیز بازار را به سمت رکود کامل پیش برد، تا جایی که بخش زیادی ورشکست و تعطیل شدند.

 

کاهش 60 درصدی تقاضا برای خرید پوشاک

به هر حال، به دلیل بالا رفتن قیمت‌ها و کاهش قدرت خرید مردم و البته نگرانی از شیوع کرونا، کاهش تقاضا در این صنف مشاهده شد که و براساس بررسی های صورت گرفته در سراسر کشور، فروش پوشاک بین ۴۰ تا ۶۰ درصد کاهش و صادرات تقریبا به صفر رسیده است.

اسکندری یکی از فروشندگان پوشاک بجنورد در گفتگو با خبرنگار عصراترک اظهار داشت: قیمت اجناس در مقایسه با سال گذشته به شدت افزایش پیدا کرده و همین قضیه باعث شده تا محصولات با قیمت بالاتری عرضه شود که قطعا کاهش تعداد مشتری را در برداشته است.

وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از اصناف استیجاری هستند، گفت: به دلیل کاهش تقاضا و خرید، باعث تعطیلی بسیاری از مغازه ها در این صنف شد، از طرفی نیز هیچ گونه تسهیلات با سود پایین برای سرپا ماندن این اصناف صورت نگرفت و خسارت های جبران ناپذیر زیادی به آنها وارد شد.

 

مردم توان خرید ندارند

این فروشنده پوشاک بجنورد بیان داشت: حضور مردم طبق سال های گذشته در ایام نزدیک به نوروز نیست، اما همین حضور محدود هم معمولا توان خرید را ندارند و  تنها به سوال قیمت ها اکتفا دارند و با دست خالی از مغازه ها خارج می شوند.

محمدزاده، یکی دیگر از فروشندگانی که مجبور به تعطیلی مغازه و ابطال پروانه فروش پوشاک در بجنورد شده بود، گفت: از اسفند 98 که مغازه داران، فروش های نوروزی را انجام داده بودند و انتظار می رفت طبق روال فروش هر ساله، بخش زیادی از سود سالانه را در این ایام داشته باشند، با محدودیت های کرونایی لحاظ شده، تمامی مغازه ها تعطیل و بخش زیادی از اصناف ورشکست شدند.

 

 

ورشکستگی مغازه دارن پوشاک در ایام کرونا

وی با اشاره به اینکه مغازه داران در خریدهای نوروزی معمولا به صورت چکی خرید می کنند، گفت: براین اساس، با تعطیلی مغازه ها و ماندن اجناس در پشت درهای تعطیل، چک ها پاس نشدند و مغازه دار خسارت های زیادی را متحمل و مجبور به باطل کردن پروانه هایشان شدند.

رستمی یکی از همشهریان بجنوردی خاطرنشان کرد: قیمت پوشاک در کنار تمام محصولات دیگر به شدت گران شده است و مردم به جز در موارد ضرورت آن هم نه در حد اعلا و کیفیت عالی توان خرید ندارند.

وی گفت: پیش از کرونا وضعیت قیمت ها به این میزان بالا نرفته بود و مردم در ایام نوروز شور و شوق خاصی را برای خرید های عیدانه داشتند، اما اکنون هیچ گونه تکاپویی در بازار به چشم نمی خورد و مردم توان خرید ندارند و شرمنده فرزندانشان می شوند.

 

تشدید بازرسی ها در طرح نوروزی

علی وفاه خواه، معاون بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کننده سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصراترک در رابطه با نظارت های ایام نوروز در حوزه پوشاک اظهار داشت: در حال حاضر 12 تیم نظارتی در سطح استان مشغول به فعالیت هستند، که با آغاز طرح نظارت نوروزی که از ابتدای اسفند ماه آغاز شده و تا 15 فروردین سال جاری ادامه دارد، نظارت ها در گروه کالاهای مرتبط با این طرح که شامل آجیل و خشکبار، شیرینی و شکلات، میوه و تره بار، کیف و کفش، پوشاک هستند، تشدید شده است.

وی با اشاره به اینکه سامانه تلفنی 124 آماده پاسخگویی به شکایت ها و نظرت های مردم در حوزه بازار در سراسر استان است، گفت: براین اساس تخلفات شامل گران فروشی، عدم درج قیمت، عدم صدور فاکتور، احتکار، قاچاق که به سامانه اعلام شده است، بازرسان در محل حضور پیدا می کنند و بعد از بررسی موارد، در صورت تایید تخلف، صورت جلسه و به تعزیرات حکومتی استان ارسال می شود تا برای آنها پرونده اقتصادی تشکیل شود.

 

عدم درج قیمت و فاکتورهای صوری بیشترین تخلفات صنف پوشاک

وفاه خواه بیشترین تخلفات ثبت شده در طرح نوروزی را در گروه کالاهای اساسی عنوان کرد و گفت: لازم به ذکر است که دو ماه اخیر نظارت کالاهای اساسی به سازمان جهاد کشاورزی استان محول شده که در زمان اعلام شکایت از طرف مردم در سامانه 124 باتوجه به نوع کالاها، تلفن به سامانه سازمان جهاد متصل می شود و شکایت در آن ثبت و رسیدگی ها صورت می گیرد.

وی بیشترین تخلفات حوزه بازار را شامل درج قیمت، گران فروشی و فاکتورهای صوری و ساختگی خواند و افزود: بازرسان بعد از حضور در محل های شکایت شده و چک کردن فاکتورهای موجود در مغازه از طریق ارتباط با سازمان صمت استان خریدار جهت تایید یا عدم آن، صوری بودن آنها آشکارو مغازه مرتکب تخلف شده بود.

 

 

ثبت 4200 تخلف در بازار خراسان شمالی طی سال 1400

این مقام مسئول با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون در تمام حوزه های بازار در استان خراسان شمالی، تعداد کل تخلفات کشف شده شامل چهار هزار و 227 مورد بوده است، ادامه داد: لازم به ذکر است که این تخلفات در سه هزار و 627 پرونده به ثبت رسیده و ارزش ریالی کل این پرونده ها 62 میلیارد و 390 میلیون و 879 هزار و 457 ریال است.

وی بیان داشت: در حال حاضر در بخش تعداد بازرسان، نیروها محدود است و بعد از اجرای طرح انتزاع بازار، 9 نفر از نیروها به سازمان جهاد کشاورزی انتقال داده شدند که باعث کمبود شدید نیرو در این بخش شده ایم.

 

کمبود شدید نیروی نظارتی در سازمان صمت

این مقام مسئول گفت: با کم شدن تعداد نیروهای سازمان صمت، از نیروهای بسیج اصناف، در نظارت ها بهره گرفته شده که تعداد آنها در استان خراسان شمالی 30 نفر هستند، علاوه بر این سایر ادارات مرتبط نیروها به صورت ناظر افتخاری و بازرسی های مشترک بازدیدها صورت می گیرد.

وی گفت: توصیه  می شود که مردم ضمن مشاهده هر گونه تخلف اقتصادی، بالخصوص در حوزه پوشاک که استان تولید کننده نیست و بخش زیادی از آنها وارد استان می شود، به سامانه 1254 انعکاس داده شود تا در کمترین زمان نسبت به آن رسیدگی ها انجام شود.

 

کرونا 15 درصد پروانه های پوشاک بجنورد را باطل کرد

علی صادقی، نائب رئیس اتحادیه پوشاک بجنورد در گفتگو با خبرنگار عصراترک با اشاره به اینکه براساس آخرین آمار این اتحادیه، 712 پرونده عادی و معتبر ثبت شده، اظهار داشت: گفتنی است که از این تعداد 60 پرونده منقضی شده که تعدادی تمدیدشان تمام شده و باید روال کار صورت گیرد و عده ای نیز اعلام ابطال پروانه را داده اند.

وی ادامه داد: وضعیت پوشاک مرکز استان خراسان شمالی پیش از شیوع بیماری کرونا، با وجود تمام مشکلات خوب بود، اما در این دو سال گذشته، علاوه بر مشکلاتی که این بیماری ایجاد کرده، افزایش قیمت تولیدی ها در استان های تولید کننده دردی بر دردهای این فروشندگان شده است.

 

تعطیلی 108 مغازه استیجاری فروش پوشاک در مرکز خراسان شمالی

صادقی با اشاره به اینکه طی دو سال اخیر افزایش قیمت در حوزه پوشاک به شدت بالا بوده است، گفت: براین اساس در حال حاضر وضعیت اصناف حوزه پوشاک اسفناک است و با افزایش قیمت، تقاضا کننده کاهش پیدا می کند و حداقل 15 درصد مغازه داران برای ابطال پروانه ها اقدام کرده اند.

وی با اشاره به اینکه از 712 پروانه حوزه پوشاک در بجنورد، 50 درصد واحد صنفی استیجاری هستند، گفت: بیشترین خسارت ها در ایام بیماری کرونا به مستاجران وارد شد که حدود 108 مغازه در این مدت به دلیل رکود بازار تعطیل شدند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در سال جاری با افزایش قیمت محصولات خریداری شده، کسبه ها نهایت توانایی پاس کردن چک های خرید را داشته باشند زیرا کارشان به شدت دشوار شده است.

 

 

افزایش 25 درصدی قیمت پوشاک در بازار

صادقی ادامه داد: به طور نمونه پیراهن جعبه ای که سال گذشته 150 فروش بوده است، در سال جاری 167 هزار تومان به صورت نقدی خریداری شده، در حالی که در صورت خرید با چک 10 درصد به قیمت آن افزوده می شود، طبق قانون 25 درصد به قیمت کالا اضافه می شود و قیمت برای مصرف کننده بالا و رکود بازار برای تولید کننده را به همراه خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت ها به شدت بر بازار تاثیرگذار بوده است، گفت: براساس محاسبات صورت گرفته و بررسی وضعیت بازار قیمت پوشاک طی دو سال گذشته 25 درصد قیمت ها افزایش پیدا کرده است.

 

عدم حمایت از تولیدکنندگان پوشاک در بجنورد، تمامی تولیدی های مجوز دار را تعطیل کرد

این مقام مسئول با بیان اینکه مرکز استان خراسان شمالی از تولید کنندگان داخلی حمایت نمی کند، گفت: حدود 8 سال گذشته، تعدادی از کارآفرینان با دریافت تسهیلات، تولیدی های داخلی را گسترش دادند، اما به دلیل حمایت نشدن، تعطیل شدند و در حال حاضر تعداد محدودی تولیدی زیر نظر اتحادیه خیاطان مشغول به کار هستند.

صادقی با اشاره به اینکه در حال حاضر در مرکز استان تولیدکننده پوشاک دارای مجوز وجود ندارد، گفت: تولیدی هایی که کار می کنند به صورت زیرزمینی فعالیت دارند.

وی خاطرنشان کرد: تسهیلات اشتغال زایی از سمت دستگاه های خدماتی به متقاضیان ارائه می شود، این در حالی است که از صنف پوشاک حمایت خاصی انجام نمی شود و وام های با کارمزد بالا برای فروشندگان صرفه اقتصادی ندارد.

 

کرونا، بیشترین خسارت بازار را به صنف پوشاک وارد کرد

این مقام مسئول اظهار داشت: در موضوع پوشاک، طی دو سال اخیر، شدیدترین خسارت به صنف پوشاک وارد شد، تعطیلی ها در مقاطع مختلف برای محدودیت های کرونایی، اجناس خریداری شده در پشت درهای تعطیل ماند، اما هیچ حمایتی از این صنف انجام نشد که به سرپا شدن آنها کمک کند.

صادقی با اشاره به اینکه هیچ گونه تسهیلات کرونایی پرداخت نشده است، گفت: لازم به ذکر است که پیگیر شدیم تا تسهیلات تنها به اصناف مستاجر پرداخت شود، اما هیچ گونه حمایتی صورت نگرفت.

وی در رابطه با کیفیت تولیدات پوشاک گفت: کیفیت ها مطلوب است و هیچ گونه مشکلی در این زمینه وجود ندارد، اما شکایت هایی در این حوزه از سمت مردم انجام می شود، بیشتر در موضوع افزایش قیمت است.

این مقام مسئول در پاسخ به سوال خبرنگار ما در رابطه با اختلاف قیمت هایی که در حوزه پوشاک وجود دارد، گفت: واحد صنفی در زمان های مختلف خرید را انجام می دهد و اختلاف قیمت خرید در فاکتورها، در واقع گران فروشی محسوب نمی شود، بلکه نبود ثبات قیمت در عمده فروشان استان های تولید کننده، باعث مشکل و اختلاف قیمت ها در اصناف شده است.

 

تهیه و تنظیم گزارش: آرزو رحمانی

انتهای پیام/

 

خوانندگان محترم سایت خبری تحلیلی عصر اترک، شما می‌توانید سوژه های خود را به برای ما ارسال کنید تا پس از تأیید با نام شما در سایت و کانال عصراترک درج شود.

شماره تماس با سایت خبری تحلیلی عصر اترک:

058-32230729 - 058-32288068

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان تلگرام

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان سروش

آدرس پست الکترونیکی: info@atraknews.com


با تشکر
نظر شما ثبت و پس از بررسی انتشار میابد.
ارسال نظر
نام :
ایمیل
نظر
پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک