پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۴/۲۵/۲۰۲۴

آیا تمایل دارید در کانال عصر عضو شوید؟

سرویس اقتصادی | کد خبر: ۲۸۳۶۷۵۹
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۰۲ - ساعت ۱۴:۴۳
دکترای علوم اقتصادی:

وعده های ۱۰۰ روزه دولت در گرو آمریکا و اروپا بود / ثمره بی نظمی عرضه و تقاضا در جیب دلالان

عبدالمجید شیخی با بیان اینکه وضعیت فعلی حوزه اقتصادی کشور نشانه بی تدبیری و ناهماهنگی دولت بوده است، گفت: دولت برنامه ای برای اداره اقتصاد کشور نداشت و وعده های 100 روزه ای که به مردم داد، در واقع به آمریکا و اروپا گره زده بود.
وعده های 100 روزه دولت در گرو آمریکا و اروپا بود / ثمره بی نظمی عرضه و تقاضا در جیب دلالان ,

عبدالمجید شیخی، دکترای علوم اقتصادی در گفتگو با خبرنگار عصراترک در رابطه با کمبود مرغ در ایام نوروز در بازار اظهار داشت: طی دو سال گذشته در جلسه ای مرغداران از وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی که چرا اجازه افزایش تولید داده نمی شود، گلایه مند بودند.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت تولید مرغداری های کشور دو برابر ظرفیت مصرف عادی است، ادامه داد: این در حالی است که بنا به گزارش مجلس و دیوان محسابات سال 99 حدود 9 میلیارد دلار ارز چهار هزار و 200 تومان به خزانه برای واردات نهاده های دامی تخصیص داده شد، اما تاثیری که باید در مقابل روی قیمت عرضه شده به بازار دیده می شد، مشاهده نشد.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه شرایط بازار نشان از این دارد که مابه تفاوت ارز 25 هزار تومانی و چهار هزار و 200 تومانی را دلالان به جیب کشیدند، گفت: بنابراین وضعیت فعلی نشانه بی تدبیری، ناهماهنگی، بی برنامه بودن است و اینکه هیچ مدیریت واحد و یکپارچه ای در سطح این دولت دیده نشد.

شیخی گفت: دولت برنامه ای برای اداره اقتصاد کشور نداشت و وعده های 100 روزه ای که به مردم داد، در واقع به آمریکا و اروپا گره زده بود.

این دکترای مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: برنامه اقتصادی کشور در این دولت به شرط برجام بود و دولت می خواست برای مدیریت اقتصاد کشور به واردکنندگان دلال و داخلی و صادرکنندگان آمریکایی و اروپایی میدان دهد.

 

برجام؛ سومین عهدنامه ترکمن چای در ایران بود

مدرس دانشگاه با بیان اینکه امضای برجام در واقع نمونه دیگری از عهده نامه ترکمن چای بوده است، گفت: در واقع عهد نامه اول و دوم ترکمنچای در زمان فتحعلی شاه قاجار بسته شد و سومین عهدنامه را دولت فعلی بست که قصد ادامه نسخه های آن را نیز داشت.

شیخی سند 2030، قراردادهای نفتی، AFTF و مدیریت غلط در ارتباط با کشورهای دوست ایران را بخشی از تعهدنامه های خیانت بار دولت نسبت به کشور خواند.

این کارشناس مسائل اقتصادی، یکی از شاخصه های مهم یک دولت موفق درواقع برنامه تنظیم بازار عنوان کرد و گفت: دولت به عنوان نماینده اصلی بخش عمومی در اقتصاد موظف است تنظیم بازار را انجام دهد اما متاسفانه با شرایطی که در ماه های اخیر و با رکود تورمی عظیمی که دولت طی 8 سال بر ملت ایران تحمیل کرده است، قدرت خرید مردم را به یک ششم رساند، از ثمرات شیفتگان قدرت، ثروت و شهرت بودند، که این پست مقدس دولت نظام جمهوری اسلامی ایران را اشغال کردند.

 

قوه قضاییه پرونده افراد خیانتکار را باز نگه دارد

وی خاطرنشان کرد: قوه قضاییه باید پرونده این گونه افراد را باز نگه دارد و اجازه ندهد که این افراد از کشور خارج شوند و تحت تعقیب قانونی باشند زیرا براساس صحبت های آیت الله رئیسی علاوه بر سوفعل مسئولان باید به ترک فعل آنها نیز توجه شود، ترک فعل گاهی از انجام یک فعل هم خطرناک تر است.

شیخی افزود: افت قدرت خرید مردم برابر با دزدی از جیب مردم است، دولت از جیب مردم خرج کرده است و باید پاسخ داده شود.

این کارشناس مسائل اقتصادی لازمه یک برنامه تنظیم بازار را درک از بازار عنوان کرد و گفت: در تولید محصولات کشاورزی با پدیده ای به نام فصلی بودن تولید مواجه هستیم که برای مقابله با این پدیده باید با ابزار ذخیره سازی، قیمت های تضمینی، خرید تضمینی، تامین نهاده های کشاورزی، حمایت از نهاده های تولید، واردات نهاده های کشاورزی در قالب برنامه جدول زمانی معین از کشاورز حمایت شود.

وی همچنین گفت: علاوه بر این برخی از سبک های غلطی که در زندگی مردم رخ داده است، باعث شده تا در برخی مناسبت ها تقاضا بالا رود و کمبود رخ دهد که دولت باید عرضه و هم تقاضا را کنترل کند و با برنامه جامع تنظیم بازار پدیده فصلی بودن را در قالب یک برنامه یکسان تدوین کند.

 

اختلاف فاز عرضه و تقاضا به جیب دلالان می رود

شیخی خاطرنشان کرد: اختلاف فاز بین عرضه و تقاضا یا به ضرر تولید کننده، مصرف کننده، دولت و یا به زیان تمامی آنها خواهد بود و تنها نامنظم بودن عرضه و تقاضا دلالان سود می برند.

وی یادآور شد: دولت باید در بخش کابی لاهای اساسی و تمام کالاهای که نیمه ضروری هستند، برنامه جامع تنظیم بازار داشته باشند در حالی که دولت هیچ برنامه ای ندارد و جلسه تنظیم بازار به شب عید می رسد.

این کارشناس مسائل اقتصادی اظهار داشت: در ایران به خصوص بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به تدبیر امامین انقلاب، سرمایه اجتماعی عظیمی با انقلاب ایجاد شد که شامل ابعاد مختلفی از جمله اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی، دلسوزی جمعی اجتماعی، تقوای اجتماعی، رعایت حقوق دیگران، کمک به محرومان است.

شیخی بیان داشت: ایران جامعه مسلمانی است که با آموزه های معصومین در واقع صبر، قناعت، دلسوزی، انفاق، رسیدگی به محرومان، محرومیت زدایی، مشارکت در قعالیت های عمومی در راس ویژگی های آنهاست و همین ویژگی ها یکی از دلایلی بوده که باتوجه به برخی کمبودات در شب عید بحرانی رخ ندهد.

 

انتهای پیام. / رحمانی

 

خوانندگان محترم سایت خبری تحلیلی عصر اترک، شما می‌توانید سوژه های خود را به برای ما ارسال کنید تا پس از تأیید با نام شما در سایت و کانال عصراترک درج شود.

شماره تماس با سایت خبری تحلیلی عصر اترک:

058-32230729 - 058-32288068

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان تلگرام

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان سروش

آدرس پست الکترونیکی: info@atraknews.com


با تشکر
نظر شما ثبت و پس از بررسی انتشار میابد.
ارسال نظر
نام :
ایمیل
نظر
پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک