جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۴/۲۵/۲۰۲۴

آیا تمایل دارید در کانال عصر عضو شوید؟

سرویس اجتماعی | کد خبر: ۲۸۳۶۴۰۱
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۸ - ساعت ۱۰:۱۴
مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی عنوان کرد:

تکدی گری در صدر فعالیت های کودکان کار و خیابانی خراسان شمالی

اسماعیل قربانی گفت: بیشترین نوع فعالیتی کودکان کار و خیابانی، جمع آوری و فروش ضایعات، وزن کشی و تکدی گری است که براساس نظرات کارشناسان علت گرایش کودکان به این کارها، فقر اقتصادی، فقر فرهنگی، اعتیاد والدین است.
 تکدی گری در صدر فعالیت های کودکان کار و خیابانی خراسان شمالی ,

اسماعیل قربانی، مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصراترک اظهار داشت: براساس آمار 11 ماهه بهزیستی تاکنون 44 هزار کودک در استان از خدمات مستمر و غیر مستمر در این سازمان برخوردار شده اند.

وی با اشاره به اینکه 642 کودک بی سرپرست و بد سرپرست تحت پوشش این نهاد قرار گرفتند، گفت: علاوه براین یک هزار و 426 نفر نیز کودکانی هستند که درخانواده های جایگزین تحت مراقبت هستند.

قربانی اضافه کرد: در سال جاری 162 کودک از چرخه حمایتی سازمان بهزیستی استان خارج و 196 نفر وارد این مراکز و برخورداری از خدمات حمایتی شده اند.

این مقام مسئول از فعالیت 14 مرکز نگه داری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست در سطح استان خراسان شمالی خبر داد و گفت: دو مرکز شیرخوارگاه شامل مرکز نگه داری کودکان سه تا 6 سال در شیروان و صفر تا سه سال در شهرستان بجنورد و مابقی نیز مربوط به کودکان سنین هفت تا 12 سال و 13 تا 18 هستند که در استان مشغول به ارائه خدمات به کودکان هستند.

 

127 زوج خراسان شمالی در صف دریافت فرزند خواندگی

مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون 29 کودک به عنوان فرزند خوانده به خانواده های دارای شرایط واگذار شده است، گفت: در حال حاضر 127 زوج در صف دریافت کودک جهت فرزندخواندگی هستند.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه نگهداری کودکان خیابانی سه مرکز شامل یک مرکز شبانه روزی و دو مرکز آموزشی روزانه فعال هستند که براساس آمار ثبت شده طی سال گذشته 335 کودک خیابانی و کار و از ابتدای سال تاکنون 223 کودک از این مراکز خدمات دریافت کرده اند که شاهد آمار کاهشی در این زمینه بوده ایم.

قربانی گفت: بیشترین رنج سنی کودکان خیابانی 12 تا 14 سال بوده و 99 درصد آن ها نیز پسر هستند که بخش زیادی از آنها از خانواده های مهاجر روستایی ساکن در حاشیه های شهر می باشند.

این مقام مسئول ادامه داد: بیشترین نوع فعالیتی که کودکان کار و خیابانی دارند شامل جمع آوری و فروش ضایعات، وزن کشی و تکدی گری است که براساس نظرات کارشناسان علل اصلی مربوط به فقر اقتصادی، فقر فرهنگی، اعتیاد والدین است که کودکان به سطح خیابان ها روانه کرده است.

وی از فعالیت 229 مهد کودک در سطح استان خبر داد و گفت: از این تعداد مهدکودک 125 مهد شهری و 104 مهد روستایی اند که هفت هزار کودک شامل 12 درصد از کودکان را شامل می شوند.

 

کاشت حلزون برای 30 کودک دارای مشکل شنوایی در استان

قربانی همچنین ادامه داد: در استان خراسان شمالی سه هزار و 832 کودک معلول از خدمات بهزیستی استفاده می کنند، که این خدمات در 15 مرکز توانمندسازی آموزشی روزانه و دو مرکز شبانه روزی نگه داری کودکان معلول انجام می شود.

مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی علاوه براین از دریافت خدمات توسط یک هزار و 432 کودک محصل معلول از سازمان بهزیستی استان خبر داد و گفت: همچنین برنامه کاشت حلزون برای 30 کودک در سال جاری انجام شد که از معلولیت شنوایی در سنین بزرگسالی در امان باشد.

قربانی با بیان اینکه تمام نوزادان تازه متولد شده غربالگری شنوایی می شوند، افزود: از ابتدای سال تاکنون تعداد 10 هزار و 900 کودک غربالگری شده اند، که 30 کودک سمعک دریافت کرده اند و 244 نوزاد جهت مداخلات تخصصی به پزشک ارجاع داده شده اند.

وی یادآور شد: با اجرای برنامه جلوگیری از تنبلی چشم ویژه کودکان سه تا 6 سال، تاکنون 20 هزار کودک غربالگری شده اند که 337 کودک دارای مشکل، 332 مورد عینک تجویز شده و هفت نفر عمل جراحی داشته اند که تمام هزینه های درمانی خانواده های تحت پوشش قابل پرداخت است.

این مقام مسئول مهم ترین مشکلاتی که کودکان با آن مواجه هستند را مربوط به خانواده به عنوان بنیادی ترین  نهاد اجتماعی خواند و گفت: این مسائل شامل کودک آزاری، غفلت از کودک، آزار جسمی و روانی وعاطفی، اعتیاد والدین و کودک، فقر اقتصادی خانواده، آگاهی پایین افراد خانواده است، که در روزهای کرونایی، این بیماری نیز به مشکل دیگری برای کودکان تبدیل شده است.

 

انتهای پیام/ رحمانی  

 

خوانندگان محترم سایت خبری تحلیلی عصر اترک، شما می‌توانید سوژه های خود را به برای ما ارسال کنید تا پس از تأیید با نام شما در سایت و کانال عصراترک درج شود.

شماره تماس با سایت خبری تحلیلی عصر اترک:

058-32230729 - 058-32288068

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان تلگرام

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان سروش

آدرس پست الکترونیکی: info@atraknews.com


با تشکر
نظر شما ثبت و پس از بررسی انتشار میابد.
ارسال نظر
نام :
ایمیل
نظر
پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک