شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۵/۱۰/۲۰۲۴

آیا تمایل دارید در کانال عصر عضو شوید؟

سرویس گزارش | کد خبر: ۲۸۳۴۵۱۷
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۱/۱۹ - ساعت ۹:۶
بررسی وضعیت بهداشت و درمان خراسان شمالی بعد از انقلاب؛

پیشرفت های حوزه سلامت از راه اندازی دانشگاه های علوم پزشکی تا مراکز ناباروری و جراحی قلب

وضعیت سلامت و بهداشت در جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با رژیم پهلوی رشد کمی و کیفی داشته و وضعیت رفاهی، سلامت و بهداشت مردم بهبود یافته است و اکنون کشور در بخش های مختلف بهداشت و درمان در در سراسر جهان حرفی برای گفتن دارد.
پیشرفت های حوزه سلامت از راه اندازی دانشگاه های علوم پزشکی تا مراکز ناباروری و جراحی قلب ,

به گزارش عصراترک، پیروزی انقلاب اسلامی ایران برکات فراوانی به همراه داشت و باعث رشد و پیشرفت کشور در حوزه های مختلف شده، که براساس آمار، پیشرفتها در حوزه بهداشت و درمان قابل توجه بوده است.

خراسان شمالی که آن روزها در حوزه استحفاظی خراسان بزرگ قرار داشت و پنج شهرستان فعلی گرمه، جاجرم، رازو جرگلان و مانه سملقان جزو بجنورد محسوب می شدند و همه این ها برای روند درمان باید به بجنورد مراجعه می کردند، بسیاری از بیماران در حین انتقال به شهر باتوجه به مسافت طولانی جانشان را از دست می دادند.

اما به برکت انقلاب اسلامی ایران، هم اکنون در تمام این شهرستان ها بیمارستان و مراکز بهداشت و درمانی احداث شده و  به مردم ارائه خدمات را دارند.

 

وضعیت اسفناک بهداشت و درمان پیش از انقلاب

سید محمد پاکمهر، نماینده مردم پنج شهرستان بجنورد، گرمه و جاجرم، رازوجرگلان، مانه و سملقان در گفتگو با خبرنگار عصراترک در رابطه با پیشرفت های حوزه بهداشت و درمان اظهار داشت: کشور ایران پیش از انقلاب در بسیاری از حوزه ها ابتدایی بود و امکانات، تجهیزات و بستر ارائه خدمات سلامت، محدود، ناچیز و توسعه نیافته بود.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از پزشکانی که در داخل کشور بیماران را ویزیت می کردند از کشورهای هندوستان و پاکستان بودند، گفت: کشور پیش از انقلاب  در حوزه نیروی انسانی پزشک، بهداشت و درمان کاملا در مضیقه بود، اما امروز در حوزه نظام سلامت، آموزش نیروی انسانی، تجهیزات پزشکی، حوزه های متعدد رشته های تخصصی پزشکی دردنیا حرفی برای گفتن دارد.

پاکمهر تحول فناوری در ایران را شگرف و عمیق عنوان کرد و گفت: ایران بعد از گذشت 42 سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران  در حوزه های مختلف علمی در لیست کشورهای برتر دنیا قرار دارد.

وی یادآور شد: امروزه دانشگاه های علوم پزشکی فعالیت دارند نه تنها در مراکز استان ها وجود دارند، بلکه شهرستان ها نیز از این قابلیت برخوردار شده اند و تربیت نیروی نظام سلامت را عهده دار هستند.

 

 

نماینده مردم پنج شهرستان خراسان شمالی با بیان اینکه وضعیت بهداشت و درمان پیش از انقلاب اسفناک بود، ادامه داد: خراسان شمالی در زمان پیش از انقلاب در حوزه استحفاظی خراسان بزرگ قرار داشت و شهرستان های راز و جرگلان، گرمه و جاجرم و مانه سملقان که اکنون شهرستان هایی مجزا و مستقل هستند، جزو بجنورد به حساب می آمدند و برای درمان باید به بجنورد آن هم با یک مرکز درمانی مراجعه می کردند.

پاکمهر اضافه کرد: این در حالی است که در شرایط فعلی مراکز درمانی جامع سلامت در اکثر روستاها فعالیت دارند و علاوه بر این تمامی شهرستان های استان دارای بیمارستان مجزا و مستقل هستند و در بجنورد چندین بیمارستان به صورت تخصصی به مردم ارائه خدمات دارند.

 

خودکفایی ایران در حوزه ساخت کیت های تشخیص کرونا

وی با بیان اینکه قطعا ایران بعد از انقلاب با پیش از انقلاب به لحاظ توسعه اماکن و مراکز سلامت غیرقابل قیاس است، افزود: اکنون کمتر روستایی است که خانه بهداشت نداشته باشد، همچنین نظام ارجاع،  طرح تحول سلامت، دفترچه بیمه سلامت و برخورداری از خدمات درمانی برای اقشار مختلف مردم با پیش از انقلاب غیرقابل مقایسه است.

پاکمهر همچنین تجهیزات پزشکی، تربیت نیروهای متخصص در ایران، جایگاه عمل جراحی مغز و اعصاب، گوش و حلق و بینی، جایگاه برتر ایران در حوزه سلول های بنیادین، ژنتیک، علوم آزمایشگاهی و واکسن سازی را بخشی دیگر از حوزه های پیشرفت بهداشت و درمان ایران بعد از انقلاب خواند.

نماینده مردم پنج شهرستان خراسان شمالی گفت: در حوزه بیماری کرونا، کشور ایران در ساخت تمام کیت های تشخیص کرونا خودکفا شده است که این موفقیت ها برگرفته از توسعه نظام جمهوری اسلامی ایران است.

 

 

دشمن حاضر به پذیرش توانمندی های ایران نیست

وی با بیان اینکه دشمن، حاضر نیست توانمندی های ایران را ببیند و بپذیرد، ادامه داد: زمانی که موضوع تولید واکسن کووید 19 مطرح شد، حاضر به پذیرش واکسن نبودند و استکبار بحث تولید واکسن از سمت ایران را رد می کردند.

پاکمهر با اشاره به اینکه پذیرش اینکه ایران توانمندی تولید واکسن را داشته باشد، برایشان سخت است، افزود: جالب توجه است که تولید واکسن هفت شرکت داخلی در چهار پلتفورمی که در دنیا مطرح است، را نیز انکار می کنند، در حالی که تست واکسن تحت نظارت سازمان بهداشت جهانی مرحله تست حیوانی ا انجام شد و اکنون چندین مرحله تست انسانی صورت گرفته است.

وی گفت: دشمن هیچ زمانی حاضر به پذیرش پیشرفت، توانمندی و ظرفیت بومی سازی علمی در ایران نخواهد بود و قطعا ایران نیز هیچ انتظاری ازدشمنان ندارد.

 

راه اندازی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بعد از انقلاب

سید احمد هاشمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در ادامه این گفتگو اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در استان راه اندازی شد و در حال حاضر 6 دانشکده و  19 رشته تحصیلی دارد که 210 عضو هیات علمی و دو هزار و 119 دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

وی ادامه داد: راه اندازی ستاد مرکز مدیریت حوادث و سوانح استان، مرکز درمانی حوادث و سوانح (تروما و سوختگی)، بخش تشخیص و درمان سرطان، تخت های ویژه مراکز درمانی، کلینیک ها و درمانگاه های تخصصی، 35 پایگاه اورژانس شهری و جاده ای، یک مرکز درمان بستر، دو آموزشگاه بهورزی، 114 مرکز درمان سوء مصرف مواد مخدر، 332 خانه بهداشت، 14 مرکز بهداشتی درمانی شهری، 55 مرکز بهداشتی درمانی روستایی، 48 پایگاه سلامت، 4 مرکز تحقیقاتی بخشی از پیشرفت های حوزه سلامت استان بعد از انقلاب است.

 

 

افزایش تعداد بیمارستان های استان به 11 مورد

هاشمی تعداد بیمارستان های استان قبل از انقلاب را چهار مورد خواند و گفت: اکنون تعداد بیمارستان ها به 11 مورد افزایش یافته و دارای یک هزار و 444 تخت است که شامل 70 تخت دیالیز و 93 تخت ویژه، 10 تخت سوختگی و 49 تخت اعصاب و روان بخشی از آنها می باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به این که در حال حاضر بالغ بر پنج هزار نفر در حوزه سلامت استان خدمت رسانی می کنند، افزود: تعداد پزشکان عمومی استان پیش از انقلاب، 12 نفر بودند، اما امروز به برکت انقلاب اسلامی 350 پزشک عمومی و 256 پزشک متخصص در استان مشغول فعالیت هستند.

 

راه اندازی مرکز درمان ناباروری و جراحی قلب در استان

هاشمی درخصوص مرکز درمان ناباروری توضیح داد: مرکز ناباروری استان خراسان شمالی تا ۱۵ اسفندماه سال جاری، به طور کامل مورد بهره برداری قرار می گیرد و نیروی انسانی و تجهیزات آن نیز تامین شده است.

وی اظهار داشت: ساختمان و تجهیزات مرکز جراحی قلب نیز آماده شده و طی 10 الی 15 روز آینده اولین آنژیوگرافی در مرکز جراحی قلب استان انجام می شود.

هاشمی با اشاره به این که در سال گذشته ۲۰۰ بیمار قلبی در ماه به سایر استان ها اعزام می شدند، گفت: خوشبختانه با بهره برداری مرکز جراحی قلب استان بار انتقال بیمار و هزینه بیماران کاهش پیدا می کند.

این مقام مسئول از افتتاح پایگاه اورژانس هوایی با اعتباری بالغ بر هفت میلیارد ریال در دهه فجر امسال خبر داد و گفت: با توجه به نقاط صعب العبور و راه های روستایی فراوان در خراسان شمالی، وجود پایگاه اورژانس هوایی در استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی با اشاره به خدمات ارائه شده در پایگاه اورژانس هوایی استان گفت: انتقال مادران باردار پرخطر، مصدومان حوادث ترافیکی با صدمات خطرناک، بیمارانی که نیاز به انتقال سریع به مراکز درمانی پیشرفته تر دارند مانند بیماران سکته های قلبی، مغزی، تنفسی و ... از جمله این خدمات است.

 

انتهای پیام/ رحمانی

خوانندگان محترم سایت خبری تحلیلی عصر اترک، شما می‌توانید سوژه های خود را به برای ما ارسال کنید تا پس از تأیید با نام شما در سایت و کانال عصراترک درج شود.

شماره تماس با سایت خبری تحلیلی عصر اترک:

058-32230729 - 058-32288068

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان تلگرام

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان سروش

آدرس پست الکترونیکی: info@atraknews.com


با تشکر
نظر شما ثبت و پس از بررسی انتشار میابد.
ارسال نظر
نام :
ایمیل
نظر
پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک