سبزی های محلی جرگلان، ناشناخته برای غیر بومی ها
سبزی های محلی فراوانی در جرگلان وجود دارد که به صورت " خودرو" رشد می کند و هر سال در فصل بهار توسط مردم این منطقه بخصوص زنان و دختران جمع آوری می شود و با آن ها انواع مختلفی از غذاهای محلی مانند، قطاب،بورک و آش درست می کنند.
به گزارش عصراترک، سبزی های موجود در جرگلان برای افراد غیر بومی ناشناخته است و کمتر کسی از وجود انواع سبزی در این منطقه آگاه است ولی مردم این منطقه به خوبی با این گیاهان و سبزی ها آشنایی دارند و در فصل بهار نسبت به جمع آوری آن اقدام می کنند و حتی با فریز کردن، در فصل های دیگر نیز به مصرف می رسانند.
نخور اد، سلمه، سمرغا، قوش گوزی، وارقاز، ترشک از جمله سبزی های موجود با زبان محلی و تورکمنی در جرگلان است.
در این میان اسفناج کوهی بیشتر از هر گیاه دیگری در این منطقه به چشم می خورد و مردم دسته دسته به مزارع دیمی رفته و آنها را جمع آوری می کنند و یکی از تفریحات مردم جرگلان همین سبزی جمع کردن است .
لازم به ذکر است که هنوز برای اکثر گیاهان نام برده تحقیقات چندانی انجام نشده و از نام علمی برخوردار نیست.
گفته می شود در خراسان شمالی ۵۰ نوع گیاه خوراکی و دارویی جمع آوری می شود .
عکس از صاحب جمال رحیمی / انتهای پیام