جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۵/۱۷/۲۰۲۴

آیا تمایل دارید در کانال عصر عضو شوید؟

سرویس اجتماعی | کد خبر: ۲۸۲۰۰۰۶
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۳/۱۱ - ساعت ۹:۲
مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی :

موردی از تب کریمه کنگو در خراسان شمالی گزارش نشده است

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی با اشاره به اینکه در سال گذشته یک مورد ابتلا به تب کریمه کنگو در خراسان شمالی منجر به فوت شد، گفت: تاکنون موردی از بیماری "تب کریمه کنگو" در خراسان شمالی گزارش نشده است.
موردی از تب کریمه کنگو در خراسان شمالی گزارش نشده است,

سیدمحمد مهدی احمدی، مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصراترک با اشاره به اینکه تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی با تاریخچه 1000 ساله در ایران است، اظهار کرد: این بیماری تقریبا بیماری بومی  کشور ما است، سالانه موارد ابتلا را در کشور داریم، ناقل بیماری به صورت طبیعی یک کنه است که در اغلب مناطق وجود دارد، بیماری می تواند از دام بیمار به دام سالم یا انسان سالم منتقل شود.

وی با اشاره به اینکه پرندگان درگیر این بیماری نمی شوند ،گفت: نشخوارکنندگان به عنوان میزبان واسط بیماری را می گیرند، اما علائمی بروز نمی دهند و در حد تب بسیار خفیف است و بعد از چند هفته مبارزه بیماری از بدن آنها خارج می شود و به این دلیل شناسایی در دام خیلی مشکل است.

این مقام مسئول افزود: براین اساس تب کریمه می تواند از طریق گوشت، خون و فرآورده های مختلف به فرد یا دام سالم منتقل شود.

وی در رابطه با اینکه در سال گذشته یک مورد ابتلا به تب کریمه کنگو در خراسان شمالی رخ داد و منجر به فوت فردی در مانه و سملقان شد، گفت: تاکنون موردی از بیماری "تب کریمه کنگو" در خراسان شمالی گزارش نشده است.

احمدی با اشاره به اقدامات در حال انجام در کشتارگاه های استان گفت: تمامی کشتارگاه ها به سالن پیش سرد گوشت مجهز هستند و گوشت کشتار شده به مدت 24 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتی گراد در این سردخانه ها نگه داری می شود تا تمامی ویروس ها و باکتری های موجود در آن از بین برود سپس وارد چرخه بازار  شود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی ادامه داد: همچنین در راستای اعتبارات موجود در مناطق "ریسک" اقدام به سم پاشی و مبارزه با کنه ها در دام در حال اجرا است که بتوانیم مشکلات را به حداقل برسانیم.

وی اضافه کرد: سم پاشی در حال اجرا است و ممکن است اعتبارات به اندازه کافی پاسخگو نباشد و نیاز به حمایت مالی داریم.

احمدی همچنین عنوان کرد: برای قصابان و سلاخان که به طور مرتب با دام و گوشت در ارتباط هستند، در جهت کاهش خطرات احتمالی آموزشهای خاص گذاشته می شود.

وی یادآور شد: علاوه بر آموزش های دامپزشکی مسئولان کشتارگاه ها نیز باید به فکر باشند که اقدامات و تمهیدات لازم از جمله لباس کار، دستکش، ماسک و مواد ضدعفونی را برای مجموعه کاری خود فراهم کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان با بیان اینکه بهداشت اماکن دامی مربوط به علوم پزشکی است، گفت: در نقاط خاص براساس مقدورات موارد ضدعفونی انجام می شود، اما باید مالک این اماکن نیز دخیل باشند چراکه دولت به تنهایی نمی تواند همه موارد را حمایت کند.

وی خاطر نشان کرد: در رابطه با بهسازی و بازسازی اماکن دامی سازمان جهاد کشاورزی و معاونت امور دام براساس مقررات و اعتباراتی که دارند می توانند اقدامات لازم را ارائه دهند.

احمدی گفت: به صورت ثابت یک ناظر در کشتارگاه ها وجود دارد، اما بازدید و نظارت از اماکن دامی به صورت دوره ای یا مقطعی در حال انجام است.

وی بیان کرد: در روستاها کشتارگاه وجود ندارد قطعا مردم برای تامین گوشت موردنیازشان اقدام به کشتار دام می کنند، توصیه می شود که حتما از گوشت مردار کشتارگاهی استفاده کنند و در صورت ضرورت اگر دامی کشتار کردند مراقبت کنند و با رعایت موراد ایمنی استفاده از عینک و دستکش، از ارتباط مستقیم با خون و فرآورده های خونی خودداری کنند و اگر گوشت کشتار شد حداقل 24 ساعت آن را در یخچال خانگی نگه داری کنند.

مدیرکل دامپزشکی از فعالیت هفت کشتارگاه سنتی دام، یک کشتارگاه صنعتی دام و سه کشتارگاه صنعتی طیور در استان خبر داد.

انتهای پیام/ رحمانی

خوانندگان محترم سایت خبری تحلیلی عصر اترک، شما می‌توانید سوژه های خود را به برای ما ارسال کنید تا پس از تأیید با نام شما در سایت و کانال عصراترک درج شود.

شماره تماس با سایت خبری تحلیلی عصر اترک:

058-32230729 - 058-32288068

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان تلگرام

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان سروش

آدرس پست الکترونیکی: info@atraknews.com


با تشکر
نظر شما ثبت و پس از بررسی انتشار میابد.
ارسال نظر
نام :
ایمیل
نظر
پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک