پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۴/۲۵/۲۰۲۴

آیا تمایل دارید در کانال عصر عضو شوید؟

سرویس گزارش | کد خبر: ۲۷۹۸۴۳۵
تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۱۰/۱۰ - ساعت ۳:۲۹
عصر اترک گزارش می دهد؛

مصائب تامین اجتماعی از اجرای نادرست قانون مشاغل سخت و زیان آور/کشتی که ممکن است به گل بنشیند

در حالی که قرار گرفتن در شمول مشاغل سخت و زیان آور زمانی دغدغه بسیاری از بیمه شدگان تامین اجتماعی بود اما اینبار ورق برگشه و مدیران تامین اجتماعی از درست اجرا نشدن مشاغل سخت و زیان آور سخن می گویند و این قانون را به ضرر این سازمان می دانند.
مصائب تامین اجتماعی از اجرای نادرست قانون مشاغل سخت و زیان آور/کشتی که ممکن است به گل بنشیند,

به گزارش عصر اترک، در تعریف کارهاي سخت و زیان آور آمده است، کارهایی که در آنها عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار غیراستاندارد بوده و در اثر اشتغال بیمه شده تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیتهاي طبیعی (جسمی و روانی) در وي ایجاد می شود که نتیجه آن بروز بیماري شغلی و عوارض ناشی از آن می باشد.

مشاغل سخت و زیان آور در تعریف قانون به دو گروه تقسیم می شوند: الف – مشاغلی که صفت سخت و زیان آوري با ماهیت شغلی وابستگی داشته اما می توان با بکارگیري تمهیدات بهداشتی، ایمنی و تدابیر فنی مناسب توسط کارفرما سختی و زیان آوري آنها را حذف کرد.

ب – مشاغلی که ماهیتاً سخت و زیان آور بوده و با بکارگیري تمهیدات بهداشتی، ایمنی و تدابیر فنی توسط کارفرما، صفت سخت و زیان آوري آنها کاهش یافته ولی کماکان سخت و زیان آوري آنها حفظ می شود.

 یکی از سازمان هایی که در مقوله بازنشستگی مشاغل سخت وزیان آور نقش قابل تاملی دارد سازمان تامین اجتماعی است که مدعی است اجرای نادرست این قانون سبب خروج نیروی های متخصص و صاحب تجربه پیش ازموعد بازنشستگی از صنعت و بازار کار و فعالیت مجدد آنان در مشاغل غیر بیمه ای و غیر قانونی می شود و  بار مالی سنگینی برای دولت داشته و ورشکستی صنایع را به دنبال دارد.

به گفته مسئولان تامین اجتماعی فشار اجرای این قانون به سازمان تامین اجتماعی تحمیل ‌می‌شود و با ادامه این رویه، سازمان تامین اجتماعی به کِشتی به گل نشسته‌ای تبدیل خواهد شد که دیگر هیچ کس از آن منتفع نخواهد بود.

بار مالی فراوان بر صندوق های تامین اجتماعی

دراین رابطه محمد علی عباس زاده وحید، مدیر کل تامین اجتماعی خراسان شمالی در گفت وگو با خبرنگار عصر اترک، افزایش بار مالی بر صندوق های بازنشستگی به ویژه تامین اجتماعی را از عوامل اجرا نشدن مطلوب قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور عنوان می کند .

 

وی می افزاید : عدم اجرای درست قانون مشاغل سخت،  باعث شده طی سال های گذشته طیف زیادی از مشاغل در کشور به عنوان مشاغل سخت و زیان آور شناخته شود درحالی در کشور های دیگر این گونه نیست.

عباس زاده تصریح می کند: اجرای نادرست این قانون در کشور موجب عدم ثبات و پایداری درکار، افزایش هزینه های دولتی و خروج نیروی متخصص و صاحب تجربه پیش از موعد بازنشستگی از بازار کار می شود.

 

38 درصد بازنشستگان تامین اجتماعی جزومشاغل سخت وزیان آور هستند

مدیرکل تامین اجتماعی خراسان شمالی با اعلام این که درحال حاضر بیش از 13 هزار و 700 بازنشسته در استان خراسان شمالی از خدمات تامین اجتماعی بهره مند هستند، می گوید: از این تعداد نیز 2 هزار و 52 بازنشسته جزو مشاغل سخت وزیان آور محسوب می شوند.

عباس زاده وحید اظهار می دارد: این بدان معناست که 38 درصد جمعیت بازنشستگان تامین اجتماعی استان را مشاغل سخت و زیان آور تشکیل می دهد.

وی ادامه می دهد: این تعداد بار مالی فراوانی را به سازمان تامین اجتماعی استان تحمیل می کند.  

وی تاکید می کند: اگر منابع سازمان به موقع تامین نشود به طور حتم سازمان با چالش مواجه خواهد شد، لذا صیانت از صندوق تامین اجتماعی ضروری است چراکه صندوق تامین اجتماعی یک صندوق بین النسلی است و رعایت حقوق آن حق الناس است.

 

افزایش مشمولان مشاغل سخت وزیان آور چالش تامین اجتماعی

معاون تامین اجتماعی خراسان شمالی نیز افزایش مشمولان قانون مشاغل سخت و زیان آور را مهمترین چالش تامین اجتماعی عنوان می کند و خواستار اجرای درست این قانون است .

 

 

سید احمد سیدی به اهمیت نقش تامین اجتماعی در امنیت،رفاه اجتماعی و اقتصادی بیمه شدگان درجامعه اشاره می کند و می گوید: سازمان تامین اجتماعی بزرگترین سازمان بیمه ای کشور است که بیش از 50 درصد جمعیت کشور زیر چتر حمایتی این سازمان قرار دارند.

وی با بیان این که منابع درآمدی سازمان تامین اجتماعی حق الناس است، اظهارمی دارد: بنابراین بهره برداری غیر واقعی و ناحق از منابع سازمان ظلم بزرگی به بیمه شدگان که سهامدار واقعی تامین اجتماعی هستند، می باشد.

سیدی، مغفول واقع شدن فلسفه درست قانون مشاغل سخت و زیان آور را ازمهمترین چالش بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور عنوان می کند وخواستار اجرای درست این قانون و عزم جدی همه به ویژه در حوزه کارگری و کارفرمایی است.

وی صیانت، حفظ و نگهداری نیروی انسانی فعال از طریق استاندارد سازی محیط و جلوگیری از آسیب ها و بیماری ها حرفه ای را از جمله نکات مهم مطرح شده در مشاغل سخت و زیان آور ذکر می کند.

وی می افزاید: مشاغل سخت و زیان آور شامل مشاغلی است که براساس یک سری اقدامات فنی، تخصصی واستاندارد سازی می توان عوامل بیماری زا و آسیب زا را از کارگاه ها حذف کرد و براساس قانون کارفرمایان مکلفند از تاریخ اعلام اولین صورتجلسه کمیته مشاغل سخت و زیان آور به مدت دو سال عوامل زیان آور و آسیب زا را از محیط کار حذف کنند .

وی می افزاید: متاسفانه دراین خصوص کارفرمایان اقدامی به عمل نمی آورند و همه منتظر می مانند تا کارگر دچار آسیب شود و سپس با کسب مدت زمان لازم بیمه پردازی نیروی کار را بازنشسته  کنند.

معاون اداره کل تامین اجتماعی خراسان شمالی عدم تطبیق عناوین شغلی تایید شده درکمیته مشاغل سخت وزیان آور استانی با سوابق سنوات گذشته بیمه شدگان را از دیگر مشکلات مشاغل و سخت و زیان آور عنوان می کند و می گوید: این مهم باعث شده است که متقاضیان بازنشستگی در هنگام مطالبه بازنشستگی در استفاده از این قانون مستاصل شوند.

سیدی خاطرنشان می کند: به منظور جلوگیری از صدور آرا غیر منطبق با سوابق سنوات گذشته متقاضیان بایستی استفاده از این قانون را  قبل از تشکیل جلسه کمیته مشاغل سخت و زیان آور انجام دهد.

انتهای پیام/ب

 

 

خوانندگان محترم سایت خبری تحلیلی عصر اترک، شما می‌توانید سوژه های خود را به برای ما ارسال کنید تا پس از تأیید با نام شما در سایت و کانال عصراترک درج شود.

شماره تماس با سایت خبری تحلیلی عصر اترک:

058-32230729 - 058-32288068

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان تلگرام

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان سروش

آدرس پست الکترونیکی: info@atraknews.com


با تشکر
نظر شما ثبت و پس از بررسی انتشار میابد.
ارسال نظر
نام :
ایمیل
نظر
پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک